Į profesines mokyklas papildomai priimta per 1,7 tūkst. moksleivių

  • Teksto dydis:

Per papildomą priėmimą į profesines mokyklas priimta 1733 moksleiviai, pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Tai ketvirtadaliu daugiau nei pernai pirmą kartą žiemą surengus papildomą priėmimą. Tuomet pakviesti 1424 asmenys, siekiantys įgyti profesiją.

„Džiugu matyti, kad profesinis mokymas populiarėja – šiemet ne tik per pagrindinį, bet ir per papildomą priėmimą sulaukta daugiau paraiškų nei pernai“, – ministerijos pranešime sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Arūnas Plikšnys.

Pasak jo, šis priėmimas naudingas vasarą mokyklą baigusiems ir neapsisprendusiems, ką toliau veikti, jaunuoliams, taip pat suaugusiesiems, norintiems įgyti profesinę kvalifikaciją.

„Norintiesiems įgyti darbo rinkoje paklausų amatą kitų metų pradžioje pasiūlysime dar vieną naują galimybę organizuodami ankstyvą priėmimą – į profesinio mokymo įstaigą bus galima įstoti nelaukiant vasaros“, – teigė viceministras.

Nuo lapkričio 11 iki gruodžio 11 dienos vykusio papildomo priėmimo metu didžiausio stojančiųjų dėmesio sulaukė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, į jį pakviesti 209 stojantieji, Panevėžio darbo rinkos mokymo centras (122), Alytaus profesinio rengimo centras (102), Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras (97), Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras (77), Vilniaus technologijų mokymo centras (69), Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras (62), Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“ (62), Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras (60).

Tarp stojančiųjų populiariausia buvo motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojo profesinio mokymo programa Panevėžio darbo rinkos mokymo centre, į ją kviečiami 46 stojantieji.

Po 32 naujus mokinius pakviesta mokytis masažuotojo profesijos Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre ir vairuotojo profesijos Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre.

Per papildomą priėmimą priimtieji pradės mokytis iškart po mokymo sutarties su profesinio mokymo įstaiga pasirašymo, jie prisidės prie jau nuo rudens besimokančių grupių.

Per vasaros-rudens priėmimą į profesinio mokymo įstaigas šiemet priimta tūkstančiu mokinių daugiau nei pernai: 2019 metais – 18,2 tūkst. 2018 metais – 17,2 tūkst.

Daugiausia sutarčių sudaryta inžinerijos ir inžinerinių profesijų, paslaugų asmenims, taip pat architektūros ir statybos švietimo sričių mokymo programose.

Iš viso per vasaros-rudens bei papildomą priėmimą į profesinio mokymo įstaigas šiemet priimta 19 tūkst. 464 stojančiųjų, tai 2,2 tūkst., arba 13 proc. daugiau nei pernai.

2020 metais priėmimas į profesines mokyklas vyks ne tik vasarą kaip įprasta – pirmasis jo etapas bus organizuojamas jau sausio  pabaigoje – vasario pradžioje, kad iš aukštųjų mokyklų per pirmąjį semestrą iškritę studentai galėtų iškart pradėti mokytis profesinio mokymo įstaigose neprarasdami pusės metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tèvas

Tèvas  portretas
Ar jie studijuos, ar tik pažymėjimus gaus! Taip veikia Petrašiūnuose įsikūrusi proftechninė mokykla! Kas kontroliuoja tų mokyklų darbą? Moksleivių lankomumą? Jų ugdymosi kokybę? Tai absurdų sistema?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių