Į trūkstamų pedagogikos sričių studijas planuojama priimti visus norinčiuosius

Stojantiesiems į trūkstamų pedagogikos sričių studijas numatoma suteikti valstybės finansavimą ir neriboti priėmimo – bus siekiama priimti visus norinčiuosius studijuoti ir tenkinančius minimalius priėmimo reikalavimus.

Taip pat numatoma skirti papildomą paramą – stipendijas – pasirinkusiesiems trūkstamų specializacijų programas, skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Prioritetinėmis paskelbtos matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, technologijų, istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir literatūros, pradinio ugdymo, taip pat specialiosios pedagogikos programos.

„Lietuvos, ypač regionų, mokyklose pastebime tokių specialistų stygių, tad aukštosios mokyklos labai laukia visų, planuojančių tapti mokytojais. Norėdami juos paskatinti, trūkstamiausių pedagogikos sričių studentams užtikrinsime nemokamą mokslą, teiksime stipendijas“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

Lietuvos, ypač regionų, mokyklose pastebime tokių specialistų stygių, tad aukštosios mokyklos labai laukia visų, planuojančių tapti mokytojais.

Preliminariai numatyta skirti 600 tokių stipendijų.

Šiemet įstojusiesiems į valstybės finansuojamas minėtų prioritetinių specializacijų bakalauro pedagogikos studijas bei pedagogines gretutines studijas kas mėnesį numatytos 299 eurų (6,5 BSI) dydžio stipendijos.

Prioritetinių specializacijų pedagoginių profesinių studijų bei baigiamojo kurso bakalauro pedagogikos studijų ir pedagoginių gretutinių studijų studentams numatoma stipendijas didinti iki 506 eurų (11 BSI).

Padidintas išmokas galės gauti tie, kas turės sudarytą sutartį su savivaldybe, savivaldybės arba valstybine mokykla ir bus įsipareigoję baigę studijas ten dirbti ne trumpiau kaip trejus metus per penkerių metų laikotarpį, ne mažiau kaip 0,7 etato.

Kaip ir ankstesniais metais, visiems stojantiesiems į pedagogikos studijų programas kolegijose ir universitetuose, reikalingas motyvacijos vertinimas. Šiemet jis vykdomas nuotoliniu būdu nuo birželio 13 iki liepos 23 dienos.

Šiemetinio priėmimo į aukštąsias mokyklas metu taip pat numatoma neriboti priimamųjų skaičiaus į slaugos bei informacinių technologijų valstybės finansuojamas studijų vietas – bus siekiama priimti visus pageidaujančius ir atitinkančius minimalius priėmimo reikalavimus.

2022 metų bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas vyksta nuo birželio 1 iki liepos 25 dienos. Teikti prašymus galima Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje, jungiantis per LAMA BPO tinklalapį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
O mes siekiame kokybes ! Matomai su tokia tvarka,dar ilgai keiksime pedagogus.

O

O portretas
pagaliau, kaimynas Bronius prie kelis metus niekur neįstojo, nes vos baigė mokyklą, bet moka skaičiuoti iki šimto ir abėcėlę moka, tai ką jam geriau rinktis mokyti - matematiką ar kalbą? Mokiniai gal padės?!

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Och! Jau ir taip mokyklose pilna beraščių mokytojų! Kas mokys mūsų vaikus, jei pedagogikos specialybę įgis ir silpniausieji mokiniai? Bausiau būti negali! Ateities Mokykla pasmerkra beraščių mokytojų darbui! Rezultatas - aiškus! Kam dar reikia tokiems mokytojams studijų? Jie - ir liks beraščiais!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių