Pereiti į pagrindinį turinį

Įstatyme – neegzistuojančios įmonės

2008-12-02 09:00
Įstatyme – neegzistuojančios įmonės
Įstatyme – neegzistuojančios įmonės / Roko Medonio nuotr. Tvarka: J.Olekas negalėjo paaiškinti, kodėl valstybė kelis metus saugojo neegzistuojančias bendroves.

Seimas tik dabar susizgribo, kad itin svarbiame Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatyme figūravo dvi jau senokai neegzistuojančios įmonės.

Laikinasis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas įregistravo šio įstatymo pakeitimo projektą, siekdamas pakeisti Giraitės ginkluotės gamyklos statusą. Ir pastebėjo, kad tarp nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių yra akcinės bedrovės "Vakarų skirstomieji tinklai" bei "Lietuvos telekomas".

Šios įmonės jau seniai neegzistuoja tokiais pavadinimais: "Vakarų skirstomieji tinklai" dar 2002 m. planavo keisti vardą į "Vakarų elektros skirstomuosius tinklus", tačiau 2005 m. persikrikštijo į VST, o "Lietuvos telekomas" 2006 m. tapo "Teo LT".

J.Olekas dienraščiui negalėjo paaiškinti, kodėl VST ir "Teo LT" atitinkamai trejus ir dvejus metus nefigūravo įstatyme. "Kitų paklauskit, kodėl niekas neregistravo (tokio įstatymo projekto – red. past.). Registravau dėl Giraitės ginkluotės gamyklos, taip pat pataisiau ir šituos", – aiškino laikinasis ministras.

Jei bus pritarta J.Oleko siūlomiems pakeitimams, Giraitės ginkluotės gamykla bus išbraukta iš strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašo. Tokiu būdu kasmet milijoninius nuostolius generuojančią gamyklą bus galima privatizuoti.

"Ji atsidurtų tų įmonių sąraše, kurias galima privatizuoti. Šiuo metu gamykla turi sunkumų, kuriuos galima išspręsti tik papildomai pritraukus kapitalo", – dėstė J.Olekas. Tačiau apie potencialų gamyklos pirkėją laikinasis ministras tikino nieko nežinantis.

Beje, ir Giraitės gamykla įstatyme įvardijama taip pat neteisingai – nors ji jau kurį laiką veikia kaip akcinė bendrovė, įstatymas saugo valstybinę įmonę.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas dienraščiui teigė, esą įstatymas, nepaisant naujų įmonių pavadinimų, galiojo. Jo nuomone, keičiant pavadinimus arba pačios įmonės, arba "Registrų centras" turėjo kreiptis į įstatymų leidėjus ir prašyti pakoreguoti įstatymą atsižvelgiant į naujus bendrovių duomenis. "Reikėjo tokių permainų iš karto, kai buvo pakeisti pavadinimai", – teigė politikas.

Beje, pašnekovo nuomone, Seimas galėjo ir nežinoti, kad "Vakarų skirstomieji tinklai" ir "Lietuvos telekomas" pakeitė pavadinimus. "Įstatymų leidėjas iš tikrųjų gali nežinoti apie pakeistą pavadinimą", – įsitikinęs J.Sabatauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų