Įvardijo, kokie egzaminai populiariausi tarp kalinių

Pastaraisiais metais kaliniai daugiausia renkasi mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros bei valstybinius istorijos ir geografijos egzaminus, rodo BNS pateikta Švietimo ministerijos statistika.

Šiemet įkalinimo įstaigose egzaminus užsiregistravo laikyti 451 žmogus. Pernai tokių buvo 362, užpernai – 399.

Tarp kalinių, kurie laiko egzaminus, daugiausia – mokyklos nebaigusių asmenų – šiemet jų 397, taip pat yra 52 buvę mokiniai, kurie negavo atestato, nes neišlaikė dviejų būtinų egzaminų, bei 2 eksternai.

Anot statistikos, pernai kandidatai vidutiniškai buvo pasirinkę laikyti po 3 egzaminus, tačiau beveik į ketvirtadalį jų kandidatai neatvyko.

„To priežastys gali būti įvairios – nebaigė mokslo metų, turėjo neigiamus metinius mokomojo dalyko įvertinimus, priėmė sprendimą nedalyvauti egzamine“, – teigia ministerija.

Pavyzdžiui, istorijos valstybinį egzaminą buvo pasirinkę 84 kaliniai, tačiau į egzaminą 40 neatvyko. Iš likusiųjų devyni egzamino neišlaikė, kiti vidutiniškai gavo 31 balą, maksimalus įvertinimas buvo 79 balai.

Geografijos valstybinį egzaminą registravosi laikyti 73 kaliniai, neatvyko – 31, o iš atvykusiųjų egzamino neišlaikė penki kaliniai. Vidutiniškai iš šio egzamino kaliniai gavo 32 balus, o maksimalus įvertinimas siekė 76 balus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haha

Haha portretas
Sprendziant is jusu rasysenos, jelena, jus ne tik aukstojo, bet ir vidurinio issilavinimo neturit.

To jelena

To jelena portretas
Jus idiote.

Jelena

Jelena portretas
Žudyk, prievartauk, vog...Paskui mokslas už mokiesčių moketojų pinigus. Ir dar aukštą išsilavinimą turės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių