J. Narkevičius švelnina toną dėl kai kurių asmenų stebėjimo karantino metu

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad pagal siūlomą Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimo formuluotę būtų nepagrįstai ir neproporcingai sudarytos galimybės rinkti vietos nustatymo duomenis apie visus piliečius, nes jie potencialiai galėtų patekti į nesaugią teritoriją.

Siekiant įstatymo aiškumo, kad vietos duomenys būtų renkami tik tų asmenų, kurių judėjimas yra apribotas, jis įregistravo pasiūlymą išbraukti iš projekto nuostatą dėl kitų asmenų, kurie „gali patekti į tam tikrą nesaugią teritoriją“, vietos nustatymo duomenų teikimo.

Pagal J. Narkevičiaus siūlomą projektą, „siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir asmenų sveikatą bei gyvybę valstybės lygio ekstremaliosios situacijos ar teritorijų karantino metu, viešųjų ryšių tinklų ir (arba) viešųjų elektroninių ryšių paslaugų teikėjai neatlygintinai teikia duomenis įgaliotai institucijai, kai reikia stebėti ir nustatyti asmenų, kurių judėjimas yra apribotas, buvimo vietą arba juos perspėti, o kitų priemonių naudojimas negalimas ar netikslingas".

Praėjusią savaitę Seimui pristatytos įstatymo pataisos dėl leidimo įgaliotai institucijai ekstremalios ar nepaprastosios situacijos metu leisti stebėti kai kurių asmenų buvimo vietą ir srauto duomenis.

„Įstatymo projektu siekiama užtikrinti visuomenės saugumą ypatingų situacijų metu, kai, norint efektyviai suvaldyti kylančias grėsmes ir užkirsti kelią tam tikrų rizikų pasireiškimui, yra būtina stebėti faktinę asmenų, kurių judėjimas apribotas, buvimo vietą arba jų judėjimą ir taip užtikrinti karantino režimo metu nustatytų asmenų izoliacijos taisyklių laikymąsi“, – Seime praėjusį antradienį sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Antradienio Seimo plenariniame posėdyje planuojama priimti Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimus.


Šiame straipsnyje: Jaroslavas NarkevičiuskarantinaskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis...

Klausimėlis... portretas
Kada baigsis konkursas ir bus paskirtas uosto direkcijos vadovas...?

JONAS

JONAS portretas
NESUTINKU DĖL ŠVELNINIMO O SKAITAU KAD REIKIA GRIEŽTINT INUSIKALTĖLIUS APGINSITO MUS PASMERKSIT NUO JU APSIKRĖSTI

JONAS

JONAS portretas
TEISINGAI GERBEMAS MINISTRE TURIM KIEK GALIMA ĘEFEKTYVIAU IMTIS PRIEMONIU MES TIE ŽMONĖS KURIE LAIKOMĖS ISTATYMU TURIM BUT IŠGELBĖTI
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių