Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunimas vis dažniau renkasi profesines studijas

2010-02-06 16:28
Jaunimas vis dažniau renkasi profesines studijas
Jaunimas vis dažniau renkasi profesines studijas / Diena Media archyvo nuotr.

Šiais metais parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera“ dalyvaujančių profesinių mokyklų atstovai pastebi, kad profesinės studijos populiarėja.

Dar praėjusias metais kai kurių mokyklų vadovai nuogąstavo, kad aukštesniojo išsilavinimo studijos nuvertinamos. Dabar manoma, kad profesinį išsilavinimą jaunimas renkasi todėl, kad per sunkmetį taip lengviau įsidarbinti.

Profesinių mokyklų atstovai sako, kad šiais mokslo metais norintieji studijuoti netilpo į klases. Į kai kurias specialybes, pavyzdžiui, kosmetologiją, norėjo stoti kelis kartus daugiau žmonių nei yra vietų.

Kiti taip pat pastebi, kad vis dažniau aukštesnįjį mokslą renkasi vidurinę baigęs jaunimas. Anksčiau daugiausiai stodavo moksleiviai turintys pagrindinį išsilavinimą ar net nebaigę dešimties klasių.

Darbininkiškos profesijos tarp jaunimo populiarėja ir todėl, kad, anot mokyklų vadovų, studijos trunka palyginus neilgai, o po to nėra sunku surasti darbo. Didžioji daugumą profesinių mokyklų auklėtinių dirba pagal specialybę. Dalis vėliau tęsia studijas kolegijose ar universitetuose.

Sužinoti daugiau apie profesinį mokslą šeštadienį dar galima sužinoti paskutinę dieną „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje vykstančioje parodoje. Čia pristatoma beveik šimtas Lietuvos bei užsienio aukštųjų, aukštesniųjų bei kitokių mokymo įstaigų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų