Pereiti į pagrindinį turinį

KAM premijos skirtos tik šauktiniams

2009-04-10 13:11
KAM premijos skirtos tik šauktiniams
KAM premijos skirtos tik šauktiniams / KAM nuotr. R.Juknevičienė

Velykų proga premijos bus išmokėtos tik privalomosios pradinės karo tarnybos kariams. Penktadienį pranešta, kad krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė sustabdė premijų skyrimą profesinės karo tarnybos kariams ir civiliniams tarnautojams.

Nebus mokamos ir vienkartinės piniginės išmokos valstybės tarnautojams bei darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis.
 
Pasak pranešimo, įstatyme numatyta, kad šventinės premijos gali būti skiriamos ministro nustatyta tvarka, tačiau „atsižvelgdama į šalies ekonominę ir finansinę padėtį, taip pat smarkiai sumažėjusį krašto apsaugos sistemos biudžetą ministrė R.Juknevičienė priėmė tokį solidarumą skatinantį sprendimą“.
 
Pernai Velykų proga profesinės karo tarnybos kariams ir civiliams darbuotojams buvo išmokėta 3,4 mln. šventinių premijų ir vienkartinių išmokų.
 
Ministrės įsakyme karinių dalinių vadams įsakoma paskutiniesiems Lietuvos kariuomenėje tarnaujantiems privalomosios pradinės karo tarnybos kariams išmokėti šventines premijas. Įstatyms numato, kad „dukart per metus (Kalėdų ir Velykų švenčių proga) šauktiniams išmokamos Vyriausybės nustatyto dydžio šventinės premijos“.
 
Pasak pranešimo, R.Juknevičienė mano, kad net ir sunkmečio sąlygomis privalu laikytis šios įstatyme numatytos nuostatos, nes šauktinis karys atlieka pareigą Lietuvos valstybei ir tai turi būti vertinama. „Įstatymas mane įpareigoja tai padaryti ir pasirašiau šį įsakymą, galvodama, kad bent taip galima padėkoti tiems jaunuoliams, kurie dorai atlieka savo karinę pareigą Tėvynei,“ – pakomentavo ministrė.
 
Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja 614 privalomosios pradinės karo tarnybos karių. Vyriausybės nustatytos premijos dydis yra 130 litų. Tad iš viso šauktiniams turi būti išmokėta 79,8 tūkst. litų.
 
Šių metų krašto apsaugos biudžetą netrukus žadama mažinti maždaug 150 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų