Pereiti į pagrindinį turinį

Kandidatą į ministrus giria ir Kauno meras

2013-06-01 15:53
Kandidatą į ministrus giria ir Kauno meras
Kandidatą į ministrus giria ir Kauno meras / Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Evaldas Gustas sako dvejojęs, ar priimti kvietimą būti ūkio ministru, bet mano turintis tam pakankamai patirties. Politiką giria ir kartu su juo Kauno savivaldybėje dirbęs konservatorius meras Andrius Kupčinskas.

Į šnekas nenorėjo leistis

„Kol kas dar nesveikinkite – kol nesu patvirtintas į šį postą, negalima sakyti “op", – į dienraščio žurnalisto pasveikinimą gavus pakvietimą būti ūkio ministru atsakė E.Gustas.

Dėl tos pačios priežasties jis nenorėjo komentuoti, ar ką nors keis ministerijos darbe, kokias idėjas bandys įgyvendinti.

„Manau, turiu pakankamai patirties šioms pareigoms eiti, daug metų dirbau vadybinį darbą įvairiose grandyse – tiek aukštose, tiek žemesnėse“, – aiškino E.Gustas.

Ketino pailsėti

Iki vakar E.Gustas ėjo Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pareigas. Vidaus reikalų ministras Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Dailis Alfonsas Barakauskas BNS penktadienį sakė nežinantis, kodėl kancleris palieka postą. Anot ministro, atsistatydinimo pareiškimas jam buvo įteiktas prieš mėnesį, o pareigas E.Gustas palieka šalių sutarimu.

„Aš beveik dvylika metų atidirbau šioje sistemoje, o rekomenduojama keisti veiklą kas septynerius metus. Tai yra mano pasitraukimo pagrindinė priežastis – noras pakeisti veiklą“, – BNS sakė pats E.Gustas.

Jis tikino, kad jei nebūtų gavęs pasiūlymo užimti ūkio ministro postą, ketino mėnesį pailsėti, o vėliau ieškoti naujo darbo: „Būčiau pailsėjęs, o po to būčiau kalbėjęs su premjeru dėl mano ateities.“

Prisiminė su pagarba

Premjeras Algirdas Butkevičius vylėsi, kad kandidatas į ūkio ministro pareigas E.Gustas susitvarkys su jam keliamais uždaviniais.

„Jis daug metų dirbo Vidaus reikalų ministerijoje. Turi didžiulę darbo patirtį valstybės tarnyboje. Jis yra kompetentingas, atsakingas darbuotojas. Tikiuosi, kad jis galės susitvarkyti su jam keliamais uždaviniais. Jis perėjęs visas mokyklas“, – vakar žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jį gyrė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, prisiminęs praėjusio dešimtmečio pradžią, kai jis ir E.Gustas kartu dirbo Kauno miesto taryboje.

„Jis noriai dalijosi patirtimi ir patarimais, kai aš dar tik bandžiau apšilti kojas savivaldybėje. Nors priklausome skirtingoms partijoms, tai netrukdė bendram darbui. E.Gustas yra labai dalykiškas, profesionalus, ūkiškas. Jis visada akcentavo savivaldos stiprinimo svarbą“, – pretendentui gerų žodžių negailėjo meras.

Įdomu, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų paskelbtoje šešėlinėje vyriausybėje A.Kupčinskui irgi numatytas ūkio ministro postas.


Pirmtakė paslydo

Trečiadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl socialdemokratės Birutės Vėsaitės (nuotr.) atleidimo iš ūkio ministro pareigų. Dekretas įsigalios nuo pirmadienio, birželio 3 d. Laikinai eiti ūkio ministro pareigas pavesta teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui.

B.Vėsaitė su dviem patarėjomis praėjusią savaitę bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje Astanoje. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui.

Tačiau, civilinės aviacijos specialistų duomenimis, užsakomasis skrydis verslo klasės lėktuvu į Astaną ir atgal gali kainuoti apie 100 tūkst. litų, vienam keleiviui kelionė gali kainuoti apie 13 tūkst. litų.


Partijoje – daugiau nei 30 metų

Elektroninės technikos inžinierius ir viešojo administravimo magistras 54 metų E.Gustas yra dirbęs Kauno „Elektros“ gamykloje, fizikos mokytoju bei direktoriaus pavaduotoju vidurinėse mokyklose Kaune, įmonėse „Kapitalinė statyba“, „Hastile“, „Mileta“, Kauno savivaldybės tarybos sekretoriumi, Lietuvos banko Kauno skyriuje.

Nuo 2003 m. jis buvo vidaus reikalų viceministras ir ministerijos valstybės sekretorius, o nuo 2009 m. liepos 1 d. – kancleris.

Partinę karjerą jis pradėjo 1982 m. nuo Kauno Požėlos rajono komjaunimo komiteto skyriaus vedėjo, vėliau tapo Lietuvos komunistų partijos Kauno miesto komiteto instruktoriumi.

Nuo 1990 m. jis buvo Lietuvos demokratinės darbo partijos narys, nuo 2001 m. – Socialdemokratų partijos narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų