Karantinas pakeitė ir vestuvių planus: kai kurias šventes teko perkelti ne kartą

Karantino metu didžiuosiuose Lietuvos miestuose santuokų sumažėjo beveik du kartus, tačiau didelė dalis vestuves nukėlusių sužadėtinių tikisi, kad sušvelnėjus apribojimams galės susituokti vasarą arba ankstyvą rudenį.

Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriuje šių metų balandį buvo sutuoktos 99 poros, o gegužę planuojama sutuokti 122. Pernai  balandį buvo sutuoktos 167, gegužę – 247 poros.

„50 proc. pateiktų prašymų buvo perkelta vėlesniam laikui – vasaros viduriui, rudens pradžiai“, – BNS sakė Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė.

Kaune šiemet balandį užregistruoti 37 santuokos įrašai, o gegužę planuojama sutuokti 69 poras. Pernai metų balandį žiedus sumainė 86, o gegužę – 157 kauniečių poros.

„Žiūrim labai lanksčiai  – su žmonėmis kalbamės ir jeigu jie pageidauja, be jokių rūpesčių perkeliam į tada, kada jiems patogu”, – BNS sakė Kauno miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Agnė Augonė.

„Žmonės linkę santuoką registruoti Kauno rotušėje, tik keliasi į vasaros pabaigą, rudens pradžią ar visai kitus metus“, – pridūrė ji.

Švenčių organizatoriai sako, kad vestuves, krikštynas ar jubiliejus kai kurie žmonės jau nukėlė į kitus metus, bet kiti dar ieško galimybių šventę su apribojimais surengti šiemet.

„Bendraujame su klientais tik nuotoliniu būdu. Klientai yra išsiilgę gyvo bendravimo, nori švęsti, tad perkėlimas didžiųjų švenčių į 2021-uosius yra geriausias sprendimas šiai dienai“, – BNS sakė „Ashkela events“ švenčių organizatorius Vykintas Slapikas.

Žmonės linkę santuoką registruoti Kauno rotušėje, tik keliasi į vasaros pabaigą, rudens pradžią ar visai kitus metus.

„Kai kurias šventes perkėlinėjome net po du kartus, nes vis tikėjomės optimistinio scenarijaus. Dabar labai džiaugiamės, kad galime grįžti prie darbų. Nors ir yra tam tikri apribojimai, bet jau nebėra kategoriško draudimo, taigi galima ieškoti variantų ir sprendimų”, – BNS sakė „Artišokas“ švenčių rengėja Elena Survilienė.

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos COVID-19 plitimui, Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja, esant galimybei, visas asmenines šventes – tokias kaip krikštynos, vestuvės, jubiliejai – nukelti vėlesniam laiku.

Jei nėra galimybės, šventės organizatoriai raginami užtikrinti, jog šventėje būtų ribojamas dalyvių skaičius – dalyvautų tik artimiausi svečiai.

Anot ministerijos, šventėje negali dalyvauti žmonės, kuriems privaloma izoliacija, nerekomenduojama dalyvauti ir svečiams, kurie priklauso rizikos grupėms – yra vyresni nei 60 metų amžiaus arba serga lėtinėmis ligomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas.

Skaitytojas. portretas
Tai jai turi 60 metų nusipirk baltų lelijų ir užsidaręs laik mirties. Nedalyvauk,nevažiuok nežiūrėk ir negirdėk.. O kaip 20, 40 mečiai su begalinėmis ligų puokštėmis. Jau gal gana visiems nurodinėti, visais " rūpintis".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių