Kariai pradėjo teikti pagalbą NVSC epidemiologams

  • Teksto dydis:

Nuo šeštadienio Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) atlikti epidemiologinius tyrimus padės kariai.

Su 33 Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais dirbs centro koordinatorius, padėsiantis teoriškai ir praktiškai atlikti skirtas užduotis, teiks rekomendacijas dėl vidaus darbo procedūrų atlikimo.

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad šeštadienį pradeda dirbti  33 iš 46 jau mokymus išklausiusių karių, jie atliks pirminės COVID-19 infekcija užsikrėtusių asmenų apklausos procedūras ir suves duomenis į duomenų bazes. Kviečiant karius buvo atsižvelgta ir į jų gebėjimą kalbėti anglų ir rusų kalbomis.

Kariai savanoriai pasiruošę padėti epidemiologams šešias savaites, tačiau esant dideliam informacijos srautui ar padidėjus NVSC poreikiams užduočiai įvykdyti skiriamų karių skaičius gali būti didinamas.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktoriaus Roberto Petraičio, Lietuvos kariuomenės pajėgos šiuo metu gyvybiškai reikalingos, kad, augant atvejų skaičiui, ir toliau būtų galima laiku užtikrinti kokybišką epidemiologinę diagnostiką.

Vertiname Lietuvos kariuomenės pagalbą, neabejojame, kad jų indėlis leis užtikrinti, jog su užsikrėtusiais žmonėmis bus susisiekta operatyviau, greičiau informuoti galimai rizikingą sąlytį turėję žmonės.

„Šiuo metu didžiausią dėmesį ir resursus skiriame užsikrėtusių asmenų apklausimui, jų kontaktų nustatymui, kad užkirstume kelią infekcijai toliau plisti. Tai mūsų specialistų pagrindinis prioritetas. Vertiname Lietuvos kariuomenės pagalbą, neabejojame, kad jų indėlis leis užtikrinti, jog su užsikrėtusiais žmonėmis bus susisiekta operatyviau, greičiau informuoti galimai rizikingą sąlytį turėję žmonės“, – sakė R. Petraitis.

NVSC Vilniaus departamento direktorės, NVSC darbuotojų profesinės sąjungos vadovės Rolandos Lingienės teigimu, šiuo metu kiekvienos papildomos darbo rankos, siekiant atsekti užsikrėtimo grandines, identifikuoti infekcijos šaltinį ir jį izoliuoti, taip užkertant kelią infekcijai toliau plisti, yra aukso vertės.

Iš viso pagalbai NVSC ketina pasitelkti apie 100 karių pagalbą.

Penktadienį Lietuvoje registruotas rekordinis koronaviruso atvejų skaičius – 442, iš viso šalyje jau patvirtinti 9104 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4956 asmenys, 3978 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Niekas neužsikrečia, gydytojai ,seselės priverstos dėvėti aprangą nuo galvos iki kojų, su Tais kostiumais karšta ,sušile sušlape žmonės.Žmonės guldo su peršalimo simptomais,atėjus rudeniui natūralu peršalti.Peršalus nereikia guldyti i ligoninę, gali namuose gydytis. Su peršalimo simptomais suguldyti pacientai, juokus krečia ligoninėse ,yra valstybės maitinami ir išlaikomi,tokiems stacionaro nereikia.Kam toks žaidimas reikalingas neaišku.Ar jau žmonės nemoka savim pasirūpinti ,nemoka peršalimo gydytis namie, keista.....

bus įdomu

bus įdomu portretas
Po poros savaičių bus aišku, kaip/kad ligoninėse užsikrečia gydytojai (juk nieko neįsileidžia, vaikšto su kaukėmis ir kombiezais...) - jei ir kariai užsikrės, vadinasi, patys gydytojai, slaugai nesilaiko apsaugos reikalavimų ir užkrečia ligonius, sergančius kitomis ligomis, o kai miršta - parašo, kad nuo covido mirė (na, bet gal dar kokį nors ,,išsisukimo" variantą sugalvos).

Kam

Kam portretas
Karys kiekviena diena turi mokytis ginti sali o ne slampineti gatvemis nes jo islaikymui mokesciu moketojai skiria pinigus ir mokytis turi visa tarnybos laika ta darba gali dirbti moterys pasauktos kaip ir vyrai i karine tarnyba izrailyje taip yra kodel laisves ir liberalu partijos atstoves negali dirbti to darbo tik maivytis telvizijoje jos privalo tarnauti kaip ir vyrai teises juk lygios vyras su vyru moteris su moterim tegul tarnauja tautos gerovei gal ir smegenys prasvieses
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių