Pereiti į pagrindinį turinį

Karo inžinierius – daugiau nei geriausias pėstininkas

Laidos „stop“ kadras

Karo inžinieriaus specialybė iš pirmo žvilgsnio galbūt neatrodo labai patraukli, tačiau su tuo nesutiktų kariškiai, pasakoja LRT TELEVIZIJOS laida „Karinės paslaptys“. Karo inžinieriai yra labai svarbūs kovos lauke: būtent jie tiesia tiltus per upes ar pelkes, kur negali pervažiuoti karinė technika, jie pirmieji atsiduria užminuotame lauke ir naikina minas.

Nepastebėti priešo, o kartais ir stodami į kovą su juo, karo inžinieriai privalo užtikrinti galimybę draugiškoms pajėgoms judėti, pašalinti visas įmanomas kliūtis, nesvarbu, ar jos yra sukurtos gamtos, ar žmogaus.

„Juokaujame, kad inžinierius yra geriausias pėstininkas, bet jis žino dar daugiau ir puikiai išmano inžineriją“, – sako Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono vadas Arūnas Dzidzevičius.

Jei mūšio lauke būtų panaudotas cheminis arba bakteriologinis ginklas, taip pat darbo imtųsi karo inžinieriai.

„Kai priešas ar teroristai panaudoja pramonines arba chemines medžiagas ar kitus civilinei sričiai skirtus toksinus, pasekmes šalina civilinės institucijos. Tačiau įprastiniame kare naudojami cheminiai arba bakteriologiniai ginklai, nuo kurių apsisaugoti arba juos neutralizuoti gali specializuoti kariuomenės daliniai.

Jungtinis sausumos cheminės, biologinės, radiologinės ir branduolinės gynybos vienetas – vienintelis tokio pobūdžio padalinys Lietuvos kariuomenėje“, – pasakojama laidoje.

Daugiau apie karo inžinierių specialybę, pratybas su sąjungininkais bei jų naudojamą karinę techniką – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Karinės paslaptys“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų