Kelininkai nuo šiol barstys ir mažesnio intensyvumo rajoninius kelius

Pastarosiomis savaitėmis dėl sudėtingų oro sąlygų užsnigti mažesnio intensyvumo rajoniniai keliai bus ne tik valomi, bet ir barstomi smėlio-druskos mišiniu, informuoja kelininkai.

Valstybinės įmonės „Kelių priežiūra“ Kelių priežiūros ir statybos departamento direktorius Petras Džervus BNS patvirtino, kad su Automobilių kelių direkcija ketvirtadienį sutarta priskirti asfaltuotus R3 kategorijos kelius aukštesniam priežiūros lygmeniui – R2. Tad kelininkams papildomai teks intensyviau prižiūrėti apie 3600 kilometrų kelių.

„Gavome Automobilių kelių direkcijos, kaip užsakovo, nurodymą, sustiprinti trečiojo lygmens rajoninių kelių priežiūra su asfalto danga. Tie keliai bus barstomi taip pat, kaip iki šiol barstyti rajoniniai antrojo priežiūros lygio keliai, t. y. bus barstomos ne tik pavojingos vietos, bet ištisi maršrutai. Tai turės būti padaryta iki 14 valandos“, – sakė jis.

Tie keliai bus barstomi taip pat, kaip iki šiol barstyti rajoniniai antrojo priežiūros lygio keliai, t. y. bus barstomos ne tik pavojingos vietos, bet ištisi maršrutai. Tai turės būti padaryta iki 14 valandos.

Anot P. Džervaus, šie keliai bus barstomi tik baigus darbus prioritetiniuose keliuose. Pagal nustatytą tvarką, žiemą pirmiausia valomi ir barstomi magistraliniai, krašto keliai, taip pat R1 kategorijai priskiriami rajoniniai keliai, t. y. kuriuose eismo intensyvumas yra didesnis kaip 1000 automobilių per parą. Tuomet valomi R2 kategorijos keliai – tie, kuriuose per parą eismo intensyvumas siekia nuo 500 iki 1000 automobilių.

Šiuo metu kelininkai jau peržiūri pajėgumus, tačiau dėl gausaus sniego visoje Lietuvoje penktadienį jie dar negalės užsiimti minėtų kelių barstymu.

„Nėra taip, kad viskas pasidaro šią akimirką. Matote, koks šiandien oras: mes visi išvažiavome į magistralinius kelius. Jei žmonės tikisi, kad jau šiandien bus nuvalyti R3, tikriausiai ne, nes yra prioritetai. Oro sąlygos – žiaurios: 20 centimetrų sniego Klaipėdoje, Šiauliuose. Sniegas sunkus, šlapias, supluktas, virsta į ledą. Verčiamės per galvą jau antra para“, – pabrėžė jis.

Valstybės įmonėje „Kelių priežiūra“ dirba 2400 darbuotojų, didžioji jų dalis rūpinasi kelių priežiūra.

Anot P. Džervaus, visoje Lietuvoje dėl gausaus snygio penktadienį priešpiet dirba apie 250 mechanizmų: traktorių, greiderių, smėlio ir druskos barstytuvų. Vilniuje ir Kaune – daug eismo įvykių, sostinėje sutriko viešojo transporto eismas.

Kelininkai ketvirtadienį informavo, kad dėl sunkių klimatinių sąlygų žemiausio priežiūros lygmens rajoniniuose keliuose daugėja autoįvykių. Per mėnesį kelininkai jau išbarstė apie 53 tūkst. tonų druskos – pusę praėjusio sezono kiekio. Didžiausi iššūkiai kyla dėl svyruojančios minusinės-pliusinės temperatūros – termometro stulpeliams nukritus žemiau nulio formuojasi plikledis, krituliai virsta lijundra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@@@

@@@ portretas
Tik nuo šiol? Įtariu, galvoja, jog tais keliais tik arklių tempemos rogės šliuožia....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių