Pereiti į pagrindinį turinį

K.Michailovui niekaip nepavyksta ištrūkti į laisvę

2009-08-25 13:44
K.Michailovui niekaip nepavyksta ištrūkti į laisvę
K.Michailovui niekaip nepavyksta ištrūkti į laisvę / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Antradienį Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Medininkų žudynėmis įtariamo Konstantino Michailovo ir jo gynėjų skundus ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria jis lieka suimtas iki spalio pabaigos.

Tai jau ne pirmas K.Michailovo bandymas ištrūkti į laisvę. Jis yra skundęs visas nutartis, kuriomis pratęsiamas suėmimo terminas. Iki šiol nei vienas šių skundų nebuvo patenkintas.

K.Michailovo baudžiamąją bylą jau yra pradėjęs nagrinėti Vilniaus apygardos teismas. Kitas bylos posėdis įvyks rudenį.

Jame teismas spręs, ką daryti su daugybe prašymų, kuriais teismą užvertė teisiamasis bei jo advokatai.

Kaltinamasis prašo, kad būtų patikslinti jo anketiniai duomenimis, mat pagal Latvijos gyventojų registrą yra du aktyvūs piliečiai - K.Michailovas ir K.Nikulinas. Todėl kaltinamojo nuomone, reikėtų išsaiškinti, kuris yra teisiamas, ir kuris anksčiau dirbo Rygos OMONe.

Teisiamasis bei jo gynėjas taip pat teismo prašo išreikalauti ir prie bylos medžiagos prijungti daugybę dokumentų, kuriuos tariamai turi Vidaus reikalų, Krašto apsaugos ministerijos, Generalinė prokuratūra, Vyriausybė, Muitinės departamentas, Valstybės saugumo departamentas, rinktinė „Aras“, Rusijos teisėsaugos institucijos.

Jei K.Michailovui pareikšti kaltinimai pasitvirtinsis, jis gali būti nubaustas laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos.

Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius šioje byloje yra pareiškęs ir civilinį ieškinį - už valstybei padaryta žalą iš K.Michailovo prašoma priteisti daugiau nei 3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų