Komisija neįžvelgė LRT pažeidimo dėl laidos apie gėjus tėvus

Lietuvos radijo ir televizijos komisija neįžvelgė LRT pažeidimo dėl internete rodytos laidos apie gėjų tėvystę.

Trečiadienį sprendimą priėmusi komisija iš viso gavo skundus iš 15 fizinių asmenų. Jie prašė įvertinti, ar laidoje nepažeidžiamas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas, numatantis draudimą propaguoti netradicinius seksualinius santykius.

Kaip ir, sutikite, pavyzdžiui, kalbinant buvusį kalinį, nėra skatinama daryti nusikaltimų.

Kaip BNS sakė komisijos pirmininkas Mantas Martišius, už tai, kad laidoje nebuvo pažeisti įstatymai, pasisakė 8 iš 10-ies narių, įskaitant jį patį.

„Buvo išklausytos visos pusės, LRT paaiškinimai. Komisijos narių nuomone, laidoje nebuvo Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo pažeidimo, laida atitiko visus reikalavimus ir nėra pagrindo bausti. Pačioje laidoje yra pasakojama apie gėjų gyvenimą, bet pasakojimas nėra santykių skatinimas ar propagavimas, kaip ir, sutikite, pavyzdžiui, kalbinant buvusį kalinį, nėra skatinama daryti nusikaltimų“, – BNS sakė M. Martišius.

Prieš mėnesį nacionalinio transliuotojo internetiniame portale pasirodžiusi laida „Spalvos. Gėjai tėčiai“ kalbintos dvi gėjų šeimos, auginančios vaikus. Laida sukėlė dalies visuomenės aštrių reakcijų, savaitgalį dėl to planuojamas mitingas prie LRT.


Šiame straipsnyje: GėjaitėvystėLRT laidaLRTK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
KAD LRT JAU VISIŠKAI IŠSIGIMĖ.ŠLYKŠTU.

nordland

nordland portretas
pats faktas, kad tai pateikiama kaip norma, kai istiesu tai yra visiskai NENORMALU, jau savaime yra pazeidimas,

Augis

Augis  portretas
Uždraus rusiškus kanalus ir pagal ES sukurs naujus pidarlesbinius kanalus, vaikams, jaunimui ir vietoj Kiseliovo matysime ,,Simonk TV,, kanalus
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių