Komisija siūlo keisti taisykles, kada neriboti judėjimo tarp miestų ir rajonų

Valstybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) siūlo neriboti gyventojų judėjimo tarp miestų ir rajonų žiedinėse savivaldybėse.

Kaip spaudos konferencijoje po VESK posėdžio pirmadienį sakė Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, tai siūloma atsižvelgus į problemas, iškilusias per savaitgalio gyventojų judėjimo patikrinimus. 

„Tikrai matome, kad žmonės yra masiškai susiję – miesto gyventojai su rajonu ir atvirkščiai, turi nekilnojamojo turto – tie patys sodai. Matėme masinį legalų vykimą iš miestų į rajoną, lygiai taip pat matome, kad daug gyventojų gyvena rajone arba dirba mieste ir atvirkščiai (...), matėme, kad rajono gyventojams reikalingos tam tikros paslaugos iš mieste įsikūrusių valstybės valdymo įstaigų“, – sakė R. Požėla.

Tikrai matome, kad žmonės yra masiškai susiję – miesto gyventojai su rajonu ir atvirkščiai, turi nekilnojamojo turto – tie patys sodai.

„Matydami šią problematiką, pasiūlėme per VESK kreiptis į Vyriausybę su iniciatyva, kad galbūt miestas ir rajonas būtų traktuojamas kaip vienas teritorinis darinys ir jame galiotų tos pačios karantininės sąlygos. Sakyčiau, būtų daugiau logikos, negu dabar yra“, – teigė R. Požėla.

Policijos vadovo nuomone, įvedus alternatyvius saugiklius ši priemonė „nebūtų liberalizavimas, anaiptol, būtų didesnis logiškumas ir prevencija kamščiams“.

VESK taip pat nusprendė siūlyti Vyriausybei koreguoti taisykles, kad vykti automobiliais būtų galima vienos šeimos nariams arba ne daugiau nei dviem kartu negyvenantiems asmenims.

Policijos vadovo nuomone, įvedus alternatyvius saugiklius ši priemonė „nebūtų liberalizavimas, anaiptol, būtų didesnis logiškumas ir prevencija kamščiams“.

Leistų taupyti policijos pajėgumus

Policijos generalinis komisaras R. Požėla sako, kad Vyriausybei nusprendus neriboti gyventojų judėjimo tarp miestų ir rajonų žiedinėse savivaldybėse būtų galima sutaupyti policijos pajėgumų.

Kaip ir savaitgalį, judėjimo kontrolę numatyta vykdyti ir šią savaitę – nuo trečiadienio iki sekmadienio, tačiau kol kas pareigūnų skaičiai neaiškūs.

„Planuojame ir dėliojamės konkrečius skaičius. Žiūrėsime, ar bus atsižvelgta į mūsų pasiūlymą dėl žiedinių savivaldybių. Jeigu būtų priimti nutarimo pataisymai, tai leistų mums taupyti pajėgumus“, – žurnalistams pirmadienį sakė R. Požėla.

Blokavimo postus planuojama įrengti nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki gruodžio 27 dienos 21 val.

Blokavimo postus planuojama įrengti nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki gruodžio 27 dienos 21 val.

Šiuo laikotarpiu, kaip buvo numatyta anksčiau turėtų dirbti daugiau nei 900 policijos ekipažų, per 300 šaulių, pusšimtis karo policininkų bei kelios dešimtys pasieniečių.

Judėjimo kontrolės priemonės pirmadienį buvo aptartos Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Nuspręsta ne tik siūlyti neriboti gyventojų judėjimo žiedinėse savivaldybėse, bet ir siūlyti nustatyti, kad vykti automobiliais galėtų vienos šeimos nariai arba ne daugiau nei du kartu negyvenantys asmenys.

Policijos generalinis komisaras R. Požėla sako, kad ketinama tikrinti ne tik atvykstančiuosius, bet iš išvykstančiuosius iš savivaldybių centrų.

„Tuose punktuose prie įvažiavimo į savivaldybių centrus, mes tiesiog keletą pareigūnų galbūt ne visam laikui, pagal galimybes, situaciją skirtumėme priešpriešinio eismo kontrolei“, – teigė šalies policijos vadovas.

„Iš esmės, tame pačiame punkte būtų atliekamas patikrinimas tiek vykstančiųjų į vieną, tiek į kitą pusę“, – pridūrė jis.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę. Iš viso savaitgalį policija patikrinimo postuose kelionės neleido tęsti daugiau kaip 12,2 tūkst. automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aa kaimieciu su mietiecias NORI sulyginti ! durniu laivas ! jai RIBOTI tai riboti O NE ZAUSTI kaip parselis !

Tadas

Tadas portretas
gelbėkite nuo kvailų įstatymų.LAbai geras pasiūlymas.Aš Kaune,negaliu nuvažiuoti į Garliavą,gėda,kas šitą durnumą sukūrė.

Hi

Hi portretas
Debilai gal ateis i protą givenanti kauno mieste negali pravadžiot
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių