Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatoriai verčia savą direktorių

2007-11-03 09:00

Partijos kolegų iš posto stumiamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas žada bylinėtis dėl jam mestų kaltinimų korupcija.

Praėjusios kadencijos Kauno miesto taryboje A.Keserauskas direktoriaus postą turėjo palikti dėl to, kad užsitraukė svetimų – liberalcentristų – nemalonę. Šį kartą jį verčia savi – konservatoriai.
Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos frakcija A.Keserauskui pasiūlė atsistatydinti, nes nėra patenkinta jo darbu. Daugiausia nesutarimų sukėlė A.Keserausko kuruojami projektai dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo bei S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadiono Ąžuolyne pertvarkymo. Frakcijos nariams taip pat nepatiko A.Keserausko nesutarimai su Kauno meru, taip pat konservatoriumi Andriumi Kupčinsku.

Jaučiasi nepelnytai apšmeižtas

A.Keserauskas sakė, jog po konservatorių frakcijos sprendimo neketina bandyti išsaugoti postą, tačiau dar nežino, kaip iš jo pasitrauks.

- Ar jums buvo netikėtas frakcijos sprendimas?

- Tai buvo netikėta. Žinojau, kad LNK laida „Srovės“ rengia reportažą apie mane. Iš pradžių man pasiūlė atsistatydinti, o paskui per televiziją išpylė bjaurastį. Negaliu su tuo susitaikyti. Galvoju, kokių imtis žingsnių, kad apginti savo nekaltumą. Laidoje faktai pateikti iškraipyti ir tendencingi. Dabar sunku gražiai pasitraukti, nors frakcijos valią suprantu ir neketinu dėl to ginčytis. Jei pirmadienį praneščiau, kad išeinu iš darbo, daugelis pagalvotų, kad žurnalistai pagavo korumpuotą valdininką ir todėl jį išvijo. Mano išėjimas tik tai patvirtintų.

- Gal frakcijos posėdis ir televizijos laida tiesiog sutapo?

- Nežinau. Šeštą valandą vakaro sužinojau apie frakcijos sprendimą, o po valandos prasidėjo laida, kurioje buvau apšmeižtas, išvadintas vagimi. Mane kaltino, kad dirbdamas valdininku ir siūlydamas investicinius projektus, susikroviau turtus. Reportaže rodė ne tik man priklausantį turtą, bet ir buvusį uošvių, mano tėvo. Savo turtą įsigijau, kai nedirbau valdininku. Jei nebūtų šių kaltinimų, elgčiausi vienaip, o dabar elgsiuosi kitaip. Mąstau apie bylinėjimąsi, o ne išėjimą.

Siūlė kalbėtis su investuotojais

- Ar tiesa, kad su meru nesutarėte dėl aerodromo ir stadiono projektų?

- Manyčiau, kad taip. Nesutarėme ne dėl pačių projektų, bet kaip juos įgyvendinti. Dėl stadiono sakiau, kad būtina aiški politikų pozicija. Šalys turi susėsti ir išsiaiškinti, ką viena pusė siūlo ir ko kita nori. Futbolo beisbolo klubas „Kaunas“ pateikė pasiūlymą, savivaldybė turi jį profesionaliai įvertinti: ar tokia investicija reikalinga, ar bus išsaugoti ąžuolai, ar nebus pažeisti kitų interesai. Tokie dalykai negali būti daromi mėgėjiškai, tačiau iš kai kurių politikų pusės girdėjome tik emocijas. Todėl mūsų požiūriai išsiskyrė.

- O kodėl nepatiko jūsų pozicija dėl aerodromo vystymo?

- Mano idėja buvo tokia: aerodromą reikia tvarkyti, paveldas turi būti išsaugotas, teritorija negali būti išdalyta. Teritoriją buvo galima suskirstyti į zonas. Pagrindinė aerodromo veikla liktų aviacija. Priešpriešą su aviatoriais dar labiau paskatino Seimo narys Rytas Kupčinskas (Kauno mero A.Kupčinsko tėvas, – red. past.). Prasidėjo kaltinimai, kad nesaugome paveldo objekto, pažeidžiame įstatymus. Nė vienas teisės aktas nebuvo pažeistas. Kūrėme tik viziją. Investuotojai, su kuriais buvo kalbama, turėjo realius ketinimus investuoti į vaikų laisvalaikį, pramogas.

Stabdomos investicijos

A.Kupčinskas teigė, kad frakcija nepatenkinta, kaip A.Keserausko kontroliavo administracijos darbuotojų veiklą. Jam taip pat nepavykdavo rasti bendrų sprendimų dėl prioritetinių klausimų.
Meras tikino, kad permainos subrendo ne dėl asmeninių nesutarimų tarp jo ir A.Keserausko. „Asmeninės priešpriešos nėra. Vertiname jo kompetenciją įgyvendinant atskirus projektus, todėl ketiname jam pasiūlyti kitas pareigas savivaldybėje“, – tikino A.Kupčinskas.
Kauno verslininkai anksčiau yra prabilę, kad miesto meras stabdo investicinius projektus. Preliminariais apskaičiavimais, šiuo metu siūloma investuoti apie 500 mln. litų.
„Mes sveikiname visas investicijas, tačiau jos turi ateiti ne per užpakalines duris ar langus“, – teigė A.Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų