Korupcijos byla: sulaikytas M. Zalatorius paleistas į laisvę

Korupcijos byloje antradienį sulaikytam Lietuvos bankų asociacijos prezidentui Mantui Zalatoriui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, po apklausos jis antradienį paleistas į laisvę, informavo gynėjas.

„Jis namie. Vakar vakare paleistas po apklausos“, – BNS trečiadienį sakė jo advokatas Aidas Mažeika.

Jo teigimu, M. Zalatoriui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, įtariamojo namuose antradienį atlikta krata.

„Nuo ryto pas jį buvo atlikta krata (...) Namuose, darbo vietoje, automobilyje – tradiciškai“, – teigė advokatas.

A. Mažeika taip pat pridūrė, kad kol kas tiek jis, tiek jo ginamasis susilaiko nuo komentarų apie teisėsaugos vykdomą tyrimą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Keblienė BNS antradienį teigė, kad M. Zalatoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, taip pat nebendrauti su nustatytais asmenimis.

STT ir Generalinė prokuratūra antradienį pranešė apie ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Taip pat pranešta apie Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus ir M. Zalatoriaus bei dar keturių „verslo pasaulio“ asmenų sulaikymą, tačiau konkrečiai teisėsauga nenurodė, kokie įtarimai pareikšti sulaikytiesiems.

„Asmuo yra laikomas įtariamuoju nuo sulaikymo momento. Nedetalizuojame šiuo metu, kokie įtarimai kuriam asmeniui yra pareikšti“, – BNS patikslino STT atstovė Renata Keblienė.

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams ir aiškinasi V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

M. Zalatorius įtariamas dalyvavęs keliuose nusikalstamos schemos epizoduose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko cia padare sou,pries rinkimus,paziurekit ,kaip mes dirbam.O is viso pasikalbejo ir issiskyrste toliau daryti nesvarius darbelius,ka dare pries tai.

Teisingai,

Teisingai, portretas
neleis net pinigų pasiskolinti nekilnojamui turtui įsigyti. Ir dar atsiprašyti turės.

NA NA

NA NA portretas
prasidėjo landsberginių gaujos rinkiminė ataka ,prieš konkurentus ir galimus dalyvius ,------------visada STT prieš rinkimus pradeda ir tarnauja tik landsberginių gaujai valo taką į seimą ,kodėl STT niekada nepurto landsbergimių gaujos ir nesodina ,neuždeda jiems antrankių ,nors būtent landsberginių gauja valdydama užgrobusi Lietuvą 30 ,m išgrobstė milijardais ,,,įdomu kam šiemet dirba STT ir prokuratūra ,,,,sėkmės pažiūrėsim ,kam dirbo suimtieji ,kas įdarbino prieš rinkimus Lietuvos teisėsaugą ,,,,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių