Liepsnojusi padangų įmonė Alytuje nebuvo įtraukta į pavojingų objektų sąrašą

Sudegusi Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonė „Ekologistika“ nebuvo pavojingų objektų sąraše, trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio metu sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius.

Pradžioje gaunama informacija iš savivaldybių, iš kitų institucijų, kaip atitinkami objektai yra suskirstyti į kokio pavojingumo lygius, aiškino jis.

„Šitas objektas nebuvo pavojingų objektų sąraše, bet tai šiuo atveju yra ne mūsų kaltė“, – sakė S. Greičius.

S. Greičiaus teigimu, PAGD daugiausia kliaunasi informacija, gaunama iš atitinkamų institucijų.

„Mes neturime tokios kompetencijos eiti į nenaudojamas ar net naudojamas patalpas, jei neturime pagrįstų įtarimų. Mes šiuo atveju disponuojame ta informacija, kurią gauname tiek iš savivaldos, tiek iš kitų institucijų“, – komentavo jis.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės.

Daugiau kaip po savaitės, praėjusį penktadienį, pranešta apie gaisro gesinimo darbų pabaigą.

Gaisravietėje ir apylinkėse kelias dienas buvo gerokai padidėjęs oro užterštumas. Pasak sveikatos apsaugos specialistų, gaisro metu išsiskyrusių nuodingųjų medžiagų sukelti padariniai žmonių sveikatai gali būti jaučiami ir po dešimtmečio.

Antradienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad gaisro paveiktose teritorijose užterštas pienas, ir uždraudė ūkininkams iš aplink gaisravietę esančių teritorijų jį parduoti, naudoti žmonių maistui ar gyvulių pašarui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis  portretas
Sitiek laiko kalbama ir rodoma apie. Alytaus gaisra,bet neivienu zodziu Neminimas gamyklos direktorius, vien tik mera visi atakuoja kiek sveikatos turi. Negi gamykla egzistavo savavaliskai be jokio vadovo,kodel jo nesaukia jokia ministerija pasiaiskint, neduoda jokiu paaiskinimu, gal jis kokio “ ministro” giminaitis ar statytinis. Kalba vien gairines atstovai ir ministeriai, o kur gamyklos vadas, negi jis nei prie ko, nieko neaikina.

...

... portretas
Juk viskas ne už ačiū.

o

o portretas
ka veikia vsd? gal globoja ruspaslapti/? yra prielaida kad tarnauja 2 ponams uztat nieko nedaro nacsaugumui uztvirtynt o Jauniski kaip ta kiski anot Vaisvylos seniai reikejo pakeist nes saly nera jokios kontroles svarbiu objektu kontrolei tai turi tai pagalvot ir prezidentas ir seimui pasiulyt atsakinga pareiguna tautos labui kurios neskaitant senjoru beveik neliko isskyrus biurokratvaldininkus kurie tik popierizma tik rezga.........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių