Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai ima daugiau keliauti po savo šalį

Kernavės piliakalniai
Kernavės piliakalniai / K. Vanago / BFL nuotr.

Turizmo specialistai pastebi, kad lietuviai vis labiau domisi savo kraštu. Šiemet turistines vietas aplankė 11-a proc. daugiau žmonių, nei per tą patį laikotarpį pernai. Minint Pasaulinę turizmo dieną, visi Lietuvos turizmo informacijos centrai sekmadienį lankytojus kviečia į nemokamus pažintinius renginius.

Turizmo departamento atstovai teigia, kad daugėja besidominčiųjų pažintinėmis kelionėmis po Lietuvą. Žmonės renkasi ne tik tradicinius maršrutus, bet atranda ir naujų turistinių vietų. Pavyzdžiui, rugpjūtį Anykščiuose apžvalginį medžių lajų taką užplūdo minios žmonių. Po atidarymo per vieną savaitgalį jį aplankė per 11 tūkstančių.

Ekonomistai pastebi, kad turizmas pasaulyje tapo vienu svarbiausių ekonomikos sektorių. Kasmet po pasaulį keliauja apie milijardas turistų.

Pasaulinę turizmo dieną nutarta minėti prieš 36 metus Ispanijoje, per Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos asamblėją. Ši diena pasirinkta todėl, kad šiauriniame Žemės pusrutulyje antroje rugsėjo pusėje baigiasi turistinis sezonas, o pietiniame jis dar tik prasideda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų