Lietuvos kariuomenė aktyviai plečia poligonus

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenė plečia ir atnaujina poligonus. Juose bus įrengtos tankų ir kovos mašinų šaudyklos, taip pat padidės pačių poligonų teritorijos. Anot Krašto apsaugos ministerijos, šitaip siekiama sudaryti tinkamas sąlygas treniruotis Lietuvos ir užsienio sąjungininkų kariams. Tikimasi, kad visi statybos projektai bus baigti iki 2022 metų.

Didžiausi plėtros darbai suplanuoti penkiuose šalies poligonuose: Pabradės, Gaižiūnų, Kairių, Kazlų Rūdos ir Rokų. Labiausiai atnaujintas turėtų būti Pabradės poligonas – jame, be šaudyklų, bus įrengtas pirmasis toks Baltijos regione kompleksas „Mūšis mieste“. Jis nuo įprastų skirsis tuo, kad jame kariai treniruosis vykdyti operacijas ne mūšio lauke, kaip įprasta, bet žmonių apgyvendintoje vietovėje. Jau anksčiau Lietuvos kariuomenė buvo pasisakiusi, kad trūksta pratybų miesto sąlygomis. Be to, Pabradės poligonas padidės dvigubai: nuo 9 iki 18 tūkst. hektarų.

Ypač išsiplės ir kito – Gaižiūnų – poligono teritorija: nuo 5 iki 12 tūkst. hektarų. Tam jau pradėti miškų kirtimo darbai, kurie, pasak Krašto apsaugos ministerijos, atitinka aplinkosauginius reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

derybininkas

derybininkas portretas
nato pajegu staba reikia ikurti kacerginj geri zmones miskas arti ir siap gera vieta net namas yra

sdv

sdv portretas
Lietuvos kariuomenei reikia gerų ir modernių ginklų ir poligonų kur galėtų mokintis. Ginkluotis reikia ne tam kad kariauti o tam kad atbaidyti potencialius agresorius. Lietuvoje užsienio valstybių karinių bazių nėra, yra tik rotuojantys pajėgumai kurie bendrų pratybų metu perduoda savo patirtį mūsų kariams, kad šie būtų tikri profesionalai ir apgintų mūsų Tėvynę nuo superstų koloradinių vatnykų ir kvislinginių kiaulių kurių apsčiai priviso.

Nuasilejusi valdzia

Nuasilejusi valdzia portretas
Dabartite valdzia pazeidzia Lietuvos Konstitucijos 137 str.,kuriame aiskiai pasakyta,Kad LT negali buti uzsienio valstybiu kariniu baziu. Karo atveju tarp NATO ir RUS....LT taptu paligonu,buferiu NATO,tautai islikti nuline galimybe.Aplamai kaip gynybos ministru gali buti buves sveikatos ministras....))))) Nenustebciau jai LT doroves komitetui vadovautu prostitutes + pidarastai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių