Lietuvos kelių policija mini 90-uosius veiklos metus

Lietuvos kelių policija šeštadienį minės 90-uosius veiklos metus, ta proga pagerbti ir apdovanoti 106 kelių policijos pareigūnai, darbuotojai ir veteranai, o visiems dirbantiesiems kelių policijoje bus įteikti proginiai atminimo ženkleliai.

„Žmonių saugumas visada bus mūsų – kelių policijos pareigūnų – akiratyje. Mes visi kartu, siekdami darnaus judumo bendruomenėje, esame XXI amžiaus greitkelyje į žmonių širdis ir sąmoningumą“, – pranešime sako Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas Vytautas Grašys.

Kelių policijos pirmtakė – Kauno judėjimo (X) policijos nuovada – buvo įkurta 1932 metų spalio 1 dieną. Tuo metu Kauno gatvėse jau riedėjo tūkstančiai kinkomųjų transporto priemonių, 2,5 tūkst. dviratininkų ir beveik 100 tūkst. pėsčiųjų.

Nuo tada iki šios dienos keitėsi kelių policijos funkcijos, pavaldumas, pavadinimai, tačiau ji iki šiol vykdo eismo automobilių keliais priežiūrą – nustato ir tiria Kelių eismo taisyklių pažeidimus, skiria asmenims administracines nuobaudas ar kitokias poveikio priemones už juos, atlieka nusikalstamų veikų ir administracinių nusižengimų prevenciją, taip pat vykdo Lietuvos vadovybės, oficialių svečių, delegacijų palydas ir eskortavimą, lydi didžiagabarites transporto priemones, masinių ir kitokių renginių dalyvius, organizuoja policines prevencines priemones, vykdo šviečiamąją veiklą.

Esame XXI amžiaus greitkelyje į žmonių širdis ir sąmoningumą.

Kelių policijos pareigūnai teigia, kad svarbiausias jų tikslas – pasiekti, kad keistųsi eismo dalyvių įpročiai kelyje, kad augtų visuomenės suvokimas apie eismo kultūrą, kad savitarpio pagarba ir pagalba kiekvienam eismo dalyviui būtų bendros kultūros dalis ir asmenybės brandos ženklas.

Kelių policijos skyriai yra visuose 10-ies apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose. Policijoje iš viso dirba 445 kelių policijos pareigūnai ir darbuotojai.

Pastaraisiais metais šalyje per metus vidutiniškai įvyksta apie 2,8 tūkst. eismo įvykių, per kuriuos nukenčia žmonės. Kasmet išaiškinama apie 800 tūkst. Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Policija sako, kad Lietuva, kaip ir kitos Europos Sąjungos valstybės ir institucijos, vis geriau užtikrina eismo saugumą.

Šiemet Lietuvoje įvyko per 2,2 tūkst. avarijų, kuriose nukentėjo žmonės, 82 žmonės žuvo, dar 2,6 tūkst. buvo sužeisti.

Šeštadienį Kaune organizuojama Policijos ir visuomenės šventė taip pat dedikuojama Lietuvos kelių policijos 90-mečiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nulis

Nulis portretas
As siulau vienitis policinikai ir nuo visu degeneratu apvalyti miesta.

Anonimas

Anonimas portretas
Atminusuoja tegul kelių milicija ir iš 90 bus piš...

Tai cia

Tai cia portretas
dar prie caro jie jau veike!? Ir net SSSR!? Ir iki siol nepaskelbti priesiska organizacija,nors daug kas patyre,kad tokia ir yra!?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių