Lietuvos miestuose ir miesteliuose renkamas maistas skurstantiems

Šeštadienį šimte Lietuvos miestų ir miestelių tęsis „Maisto banko” akcija.

Pasak „Maisto banko“ vadovės Deimantės Žebrauskaitės, šimtas miestų ir miestelių - simbolinis siekis, iškeltas minint atkurtos Lietuvos šimto metų sukaktį.

„Maisto banko“ akcijos savanoriai pasiruošę dirbti dar plačiau ir energingiau, kad gerumo vajus apimtų ir tas vietoves, kurios į labdaros rinkimą įtrauktos nebuvo. „Maisto banko“ akcijoje pirmąkart dalyvaus Kudirkos Naumiestis, Žagarė, Varniai, Troškūnai, Simnas, Ariogala, Žemaičių Kalvarija ir kiti mažesni šalies miesteliai.

„Dažnai girdime sakant, kad skurdo ir gerovės netolygumas mūsų šalyje bado akis. Išties, miestuose aukojama ir maisto surenkama dosniau, tačiau nepriteklius labiausiai kamuoja atokesnių rajonų, kaimiškų vietovių gyventojus. Todėl turime ieškoti būdų, kaip geriau padėti šalies gilumoje ar pakraščiuose skurdžiau gyvenančioms šeimoms. Kasmet dalį didmiesčiuose paaukoto maisto išvežame dalinti į atokesnes gyvenvietes“, - sakė D. Žebrauskaitė.

„Maisto banko“ akcija remiasi vietos bendruomenėse veikiančiomis socialinėmis organizacijomis, padedančiomis surinkti maistą ir jį išdalinti savo globojamiems žmonėms.

„Sėkmingų, galinčių ir norinčių pasidalinti žmonių gyvena visur. Tegul mažesnėse miestelių parduotuvėse pavyksta sulaukti ne tūkstančių, o šimtų paaukotų maisto produktų - visi jie yra skiriami paremti tose bendruomenėse sunkiau galą su galu suduriantiems. Todėl „Maisto banko“ akciją plečiame apimdami ir tas vietas, kurias anksčiau šis labdaros rinkimo vajus aplenkdavo“, - sakė D. Žebrauskaitė.

Organizatoriai tikisi sulaukti daugiau paaukoto ilgo galiojimo maisto produktų.

„Skurdas labiausiai kamuoja bedarbius, mažas pensijas gaunančius senolius, vienas vaikus auginančias mamas, neįgaliuosius. Svarbu, kad Lietuvos šimtmečio jubiliejaus proga kiekvienas patirtume ne tik šventės emociją, bet ir bendrystę, ir didesnį saugumą, laimingesnės ateities viltį“, - sako „Maisto banko“ vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
kur ir koki lyguma mes dabar turime ,ir koki lygi aš turėjau 35metus atmetus juk darbo buvo pagal savo nora ir gebėjima , ėinu ten kur daugiau moka melalurgo pramonei, melato pramonei ten juk ir pinigas buvo didesnis ir darbas vadinosi sunkaus prfilio sveikatai kenksmingas naktymis buvo pietus nemokomi pienas nemokamas algos užteko ir komunaliniam ūkio išlaikymui, ir būtus iš eilės gauni , o bendrabūtčiai juk pigus buvo už mėn, 3rubliai 50 kapeiku, vanduo elektra šiluma nemokama ir dar valgykla buvo kurf už 1 rublli nesuvalgydavau, likdavo, duona ant stalo buvo nemokama,pienas nemokamas ko reikia imk pieno bonka duonos ir valgyk į sveikata , išdirbau 53 metus ir per krize dirbau taip juk iš pensijos ir algos atėmė, šytia nematyti ponai, o kpkia pensija šiandien gaunu, nuo nosies 374eurus taip ar čia pensija tik pavadinimas yra kas gali toki plana chuligana kurti, pensininkui, koki skirtuma aš turiu su pensininku europos vakaru o gal kad aš esu iš rytu, va koks skirtumas, yra tarp mūsų

Nezinomas

Nezinomas portretas
Kas is to kad renka vistiek ne visi gauna kam labai reike.kur galima kreiptis ir kokiu dukumentu reik

Iš  portretas
Skrajučių dalintojų šiandien teko išgirsti keistą pasiūlymą, paaukoti vaikų namams. Ar valstybė jų ne išlaiko, ten gi vaikai ,negi jiems tinkamas pigiausias aukojamas maistas, arba pas mus ,kaip visada, dvigubi standartai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių