Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos ūkininkų sąjunga atšventė 100-ąsias įkūrimo ir 30-ąsias atkūrimo metines

2019-07-05 22:41
DMN inf.

Penktadienį į Kėdainių areną gausiai skubėjo ne tik garbūs mūsų valstybės žmonės, bet ir ūkininkai - Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) nariai iš visos šalies, mat tądien buvo švenčiamas LŪS įkūrimo 100-metis ir atkūrimo 30-metis.

Specialiai šioms progoms atminti sukurti išskirtiniai ordinai ir ženkliukai, kuriais apdovanoti labiausiai pirmajai šalies žemdirbių organizacijai nusipelnę žmonės.

Renginyje dalyvavo Lietuvos Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, Seimo kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, įvairių organizacijų ir asociacijų, su kuriomis bendradarbiauja LŪS, atstovai, rėmėjai ir, žinoma, patys žemdirbiai, priklausantys 41 rajoninei sąjungai.

„Šiandien nesprendėme jokių rimtų klausimų, nes tiesiog susirinkome į puikią šventę pažymėti organizacijos šimtmečio ir atkūrimo trisdešimtmečio. Tai – svarbios datos mūsų veiklos istorijoje. Nueitas netrumpas kelias, padaryta tikrai nemažai. Džiaugiuosi, kad esame vertinami, žmonės žino, ką mes darome, ir supranta, jog žemdirbiai yra jėga, generuojanti nemažą nacionalinio biudžeto dalį. Man smagu, kad galėjome padėkoti vieni kitiems, savo partneriams, rėmėjams. Taip, šiandien esame euforijoje, bet tikrai nesustosime, eisime ryžtingai toliau“, – kalbėjo šventiškai nusiteikęs Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas, ūkininkas Jonas Talmantas.

Specialiai LŪS įkūrimo 100-mečio ir atkūrimo 30-mečio proga buvo sukurti išskirtinės kokybės, vienetiniai apdovanojimai: 10 ordinų įteikta iškiliausiems, LŪS atsidavusiems asmenims už svarų indėlį organizacijos veikloje, specialiomis padėkomis pagerbti LŪS nariai, pasižymėję stiprinant organizaciją, visi esami skyrių pirmininkai gavo po išskirtinį ženkliuką.

Apie 1300 Ūkininkų sąjungos narių ir svečių Kėdainių arenoje linksmino grupė „Jonis“, Martynas Kavaliauskas, Vytautas Šiškauskas ir dirigento Vytauto Lukočiaus vadovaujama „Vilniaus sinfonietta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų