Lietuvos vyriausybė žada pagalbą Suvalkuose kuriant kultūros ir švietimo centrą

Lietuvos vyriausybė žada padėti, kad Suvalkuose būtų įkurtas švietimo ir kultūros centras, kuriame veiktų lietuviškas darželis.

Tai Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis sakė po susitikimo su Lenkijos lietuvių bendruomenės atstovais.

„Toks pasiūlymas visiškai racionalus, mūsų konsulas šiuo klausimu dirba, bendraujama su Suvalkų savivaldybe dėl patalpų suteikimo“, – BNS sakė D. Matulionis.

„Mes pagal galimybes stengsimės tarpininkauti, kad idėja taptų kūnu, mielai kalbėsimės ir su Lenkijos valdžios institucijomis“, – pridūrė jis.

Pasak D. Matulionio, šiuo metu yra akivaizdus poreikis, kad Suvalkuose atsirastų lietuviškas darželis, mokyklos poreikį dar reikia įvertinti.

Jei toks centras atsirastų, jį galėtų paremti ir Lietuvos kultūros, švietimo, užsienio reikalų ministerijos, teigė vicekancleris.

Lenkijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Jolanta Malinauskaitė-Vektorienė dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė, kad į Suvalkus pastaruoju metu keliasi daug lietuvių šeimų iš Punsko ir Seinų krašto.

Suvalkai XIX amžiuje buvo svarbus lietuvių kultūros centras, bet tūkstančiai lietuvių iš miesto buvo ištremti Antrojo pasaulinio karo metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių