Pereiti į pagrindinį turinį

Medininkų žudynių byla: A.Ryžovui įteikti įtarimai

2009-04-09 19:38
Medininkų žudynių byla: A.Ryžovui įteikti įtarimai
Medininkų žudynių byla: A.Ryžovui įteikti įtarimai

Rusijoje suimtam Aleksandrui Ryžovui, įtariamam Medininkų žudynėmis, oficialiai įteikti įtarimai dėl tyčinio Lietuvos pareigūnų nužudymo.

Apie tai Rusijos prokurorai dar sausį informavo Lietuvos Generalinę prokuratūrą. Tai lrt.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Rolandas Stankevičius.

Rusija kol kas dar sprendžia, ar patenkinti Lietuvos prašymą dėl A. Ryžovo ekstradicijos. 

Kitus du įtariamuosius – Andrejų Laktionovą ir Česlovą Mlyniką –Rusija atsisakė išduoti, pareiškusi, jog jie yra jos piliečiai.

Kai praėjusių metų lapkričio pabaigoje Latvijos sostinėje buvo sulaikytas omonininkas Konstantinas Nikulinas-Michailovas, Lietuvos prokurorai jau žinojo, jog Rusijoje yra sulaikytas ir teismo sprendimu suimtas dar vienas omonininkas – 39 metų A. Ryžovas.

Nors ne kartą Rusijai buvo siųsti teisinės pagalbos prašymai dėl Medininkų žudynių bylos įtariamųjų perdavimo Lietuvai, apie A. Ryžovo sulaikymą sužinoję Generalinės prokuratūros prokurorai papildomai kreipėsi pagalbos į kolegas Rusijoje.

Jeigu Rusija sutiktų išduoti A. Ryžovą, jis būtų antras sulaikytas įtariamasis Medininkų byloje.

1991 m. liepos 31-osios rytą septyni OMON`o smogikai nužudė septynis tik atsikūrusios Lietuvos sieną saugojusius policijos ir muitinės darbuotojus.

Iš sovietų gniaužtų išsilaisvinusios Lietuvos tarnybos neteko Mindaugo Balavako, Algimanto Juozako, Juozo Janonio, Algirdo Kazlausko, Stanislovo Orlavičiaus, Antano Musteikio ir Ričardo Rabavičiaus.

Sunkiai sužeistas ir vienintelis likęs gyvas Tomas Šernas prisimena nuo miško pusės į vagonėlį įbėgantį žmogų, šūksnius ir šūvių seriją tiesiai pasieniečiams į galvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų