Pereiti į pagrindinį turinį

Medininkų žudynių įtariamasis dalyvaus EP rinkimuose

2009-04-17 20:51
Medininkų žudynių įtariamasis dalyvaus EP rinkimuose
Medininkų žudynių įtariamasis dalyvaus EP rinkimuose / Aurimo Račiukaičio nuotr. K.Michailovas

Dalyvavimu Medininkų žudynėse įtariamas Konstantinas Michailovas išbandys jėgas rinkimuose į Europos Parlamentą (EP).

Jis įrašytas penktuoju numeriu prorusiškos Latvijos partijos „Za rodinu!“ sąraše.

Arūnas Vaikutis, Lietuvos radijo korespondentas Rygoje, teigia, kad prorusiška partija „Za rodinu!” yra nacionalbolševikai ir šiuo metu nėra išrinkti į Latvijos Seimą.

Jų populiarumą ir įtaką šalyje korespondentas palygino su Lietuvoje Mindaugo Murzos vadovaujamu Lietuvių nacionaldarbininkų sąjūdžiu.

Arūnas Marcinkevičius, K. Michailovo advokatas, lrt.lt negalėjo tiesiai atsakyti, ar jo ginamajam bus suteikta teisinė neliečiamybė. 

„Į šį klausimą, manau, geriau atsakytų prokurorai, taip skubėję bylos medžiagą pristatyti teismui“, – sakė A. Marcinkevičius.  

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Žemaitytė lrt.lt aiškino, kad teisinę neliečiamybę K. Michailovas galėtų įgauti tik oficialiai registruotas kandidatu į EP, tačiau ji negalėjo atsakyti, ar norėdamas būti registruotas, jis pirmiausia turėtų kreiptis į Lietuvos teismus.

„Tai unikalus atvejis, todėl iškart negalėčiau atsakyti“, – penktadienį sakė V. Žemaitytė.

Šiandien Generalinės prokuratūros prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė kaltinamąjį aktą, kuriame Konstantinas Michailovas kaltinamas Lietuvos  pareigūnų, 1991 m. liepos 31 d. dirbusių Medininkų muitinės poste, nužudymu, susijusiu su jų pareigų vykdymu.

K.Michailovui gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

K. Michailovui, pagal Europos arešto orderį jį perdavus Lietuvai, buvo pateikti įtarimai dėl 7 muitininkų nužudymo ir pasikėsinimo vieną muitininką nužudyti 1991 m. liepos pabaigoje Medininkų muitinės poste.

K. Michailovas buvo sulaikytas Rygoje 2007 m. lapkričio pabaigoje ir 2008 m. sausį perduotas Lietuvai.

Pats K. Michailovas kaltu neprisipažįsta, nors neneigia, kad 1991 m. liepos pabaigoje buvo Lietuvoje. K. Michailovas teigia, kad jo suėmimas prieštarauja ir Lietuvos įstatymams, ir tarptautiniams teisės aktams, nėra duomenų apie tai, kad jis dalyvavo padarant nusikaltimus, be to, yra suėjusi patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų