Migracijos departamentas išnagrinėjo daugiau nei pusę migrantų prieglobsčio prašymų

Migracijos departamentas išnagrinėjo daugiau nei pusę migrantų, neteisėtai patekusių į Lietuvą nuo vasaros, prieglobsčio prašymų.

Kaip trečiadienį informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM), iš 3 148 gautų prašymų išnagrinėtas 1 771 prašymas: 1 353 asmenims prieglobstis nesuteiktas, o 412 prieglobsčio nagrinėjimo procedūrų buvo nutrauktos dėl migrantų pasišalinimo arba grįžimo į savo kilmės šalį.

„Dėl galimo persekiojimo ar kitų grėsmių pabėgėlio statusas suteiktas šešiems asmenims. Jie, kaip ir kiti 282 šiais metais Lietuvoje prieglobstį gavę užsieniečiai, pradės valstybės remiamą integracijos į Lietuvos visuomenę procesą“ – teigia VRM.

Pasak ministerijos, dauguma migrantų, kuriems prieglobstis nesuteiktas, yra apskundę Migracijos departamento sprendimus teismams ir yra toliau lieka migrantų apgyvendinimo centruose, galutiniai sprendimai dar nėra priimti.

Pasak Migracijos departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės, specialistai nuolat bendrauja su migrantais, informuoja juos apie priimtus sprendimus ir primena apie jų galimybes savanoriškai grįžti į savo kilmės šalį.

„Mūsų tikslas – vykdyti procedūras ir suteikti žmonėms, esantiems migrantų apgyvendinimo centruose, kuo daugiau aiškumo dėl jų situacijos bei teisinių galimybių“, – teigia departamento direktorė.

Šiuo metu dar nagrinėjami 1 377 neteisėtų migrantų prieglobsčio prašymai. Tam pasitelkta 170 Migracijos departamento darbuotojų. Per dieną atliekama maždaug keliasdešimt prieglobsčio prašytojų apklausų ir parengiama tiek pat sprendimų.

Iš viso nuo metų pradžios iš Lietuvos išsiųsti 274 neteisėti migrantai. Šiuo metu priimti sprendimai išsiųsti iš šalies dar 212 migrantų, neprašiusių prieglobsčio.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleista apie 5 tūkst. užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių