Migracijos departamentas prašo labiau kelti algas: įvardijo pagrindinę priežastį

Migracijos departamentas prašo kitąmet labiau nei numatyta didinti darbo užmokesčio fondą, nes nepavyksta išlaikyti patyrusių specialistų.

Šią savaitę bendrame Seimo Biudžeto ir finansų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų posėdyje dalyvavusi Migracijos departamento direktorės pavaduotoja Liucija Voišnis teigė, kad departamento darbuotojų atlyginimai nekonkurencingi, o darbo krūvis – didžiulis.

„Darbuotojai dirba ir po darbo valandų, ir savaitgaliais, organizuoja mobilių komandų darbą, dirba (užsieniečių) registracijos centruose“, – sakė ji.

„Kasmet užsieniečių atvykimas į Lietuvą didėja 30 procentų. Iš viso šiemet aptarnavome daugiau kaip 730 tūkst. žmonių. Surinkome į biudžetą 27 mln. eurų. Tai tik devynių mėnesių informacija“, – tvirtino departamento atstovė.

Pernai Migracijos departamentas priėmė daugiau kaip 4 tūkst. prieglobsčio prašytojų, šiemet užregistruota beveik 70 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.

L. Voišnis pabrėžė, kad nuolat didėjantis darbo krūvis ir įtampa parodė, jog Migracijos departamento darbuotojų atlyginimai – nekonkurencingi.

„Šiais metais departamento darbuotojų kaita yra rekordinė – 29 procentai. Didelė dalis jaunesnių ir potencialą turinčių darbuotojų, įgiję patirties Migracijos departamente, pereina dirbti į privatų sektorių, arba pereina į kitas valstybės įstaigas“, – tvirtino ji.

Darbuotojai dirba ir po darbo valandų, ir savaitgaliais, organizuoja mobilių komandų darbą.

Kitų metų biudžeto projekte Migracijos departamentui darbo užmokesčiui papildomai numatoma skirti 449 tūkst. eurų. Tuo metu realus poreikis – 1,3 mln. eurų.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas atkreipė dėmesį, kad ši suma leis algas pakelti tik 4,6 procento. Tuo metu kitų vidaus reikalų sistemos įstaigų atlyginimų fondas auga daugiau, pavyzdžiui, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų atlyginimai kils 11,8 proc., palyginti su šiais metais, Valstybės sienos apsaugos tarnybos – 10,5 proc., Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento – 10,3 proc., policijos – 10,2 procento.

„Buvo pažadas, kad kitąmet didinsime daugiau. (...) Manau, kad čia tikrai nėra tokia reikšminga suma, kurios negalėtume surasti“, – sakė L. Kasčiūnas.

Komitetų posėdyje dalyvavęs vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas taip pat pripažino, kad „atlyginimas iki 1000 eurų nėra labai konkurencingas“.

Migracijos departamento duomenimis, vyriausiojo specialisto vidutinis darbo užmokestis, neatskaičius mokesčių, trečią šių metų ketvirtį buvo 1977 eurai, specialisto – 1678 eurai.

„Nesuvaldžius darbuotojų kaitos, kyla rizika, kad esami darbuotojai negalės susitvarkyti su padidėjusiu darbo krūviu ir nukentės ne tik Lietuvos piliečių ir užsieniečių aptarnavimas, bet ir departamento įsipareigojimas priimti sprendimus nustatytais terminais“, – teigė L. Voišnis.

Šiais metais Migracijos departamento biudžetas sudaro 11,67 mln. eurų, kitąmet jam suplanuota skirti 13,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jnrghnwsn

jnrghnwsn portretas
O kam jiems iš viso tos algos? Juk jie išvykę iš Lietuvos - nuo žodžio "departure - išvykimas". Priviso visokių išvykėlių, užuot dirbančių. Gal dėl to, kad gautų dar ir komandiruotes, pav. "Aplinkos apsaugos departamentas prie AM". Galėtų būti koks nors padalinys, tarnyba, bet dabar yra išvykę, niekam neatsiskaito ir nieko neveikia, nieko nekontroliuoja, nes duoda atsakymą kad ne jų kompetencija, kai siunti pranešimą dėl aplinkos pažeidimų

Taigi

Taigi portretas
Migracijos departamente dirba daug rusų ir jie nelojalūs Lietuvai , dėl to tiek daug ,, padarų " su lietuviška pilietybe. Ir Paleckio partija buvo ok.Ne algas jiem kelti , bet švarinti departamentą , tikrinti jų lojalumą Kažin ten jie visi moka lietuviškai? Dar nuo ruso laikų bobulės tupi.

Budeliui

Budeliui portretas
riuskiiu kad ileido tai dar nieko / valdžiagyviams bus neramiau vokt / o va kad islamistu prisiėmė da hu ja ir biški čia jau rimčiau.Kap gyvena dabar tie 4-5 tūkstonciai prilindusiu i Lietuva per baltarusiu siena? Vokiečiai jau kyla prieš begalinius perbėgėlių srautus ir stovyklas Pas juos dabar eina ne šeimos kaip anksčiaiu o iskirtinai tik vyrai. Kodėl mūsu valdžiasklaida tyli kap prisišikus ir apie ta nerašo?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių