Minint spaudos atgavimo dieną rašytojai kvies skaityti kartu

  • Teksto dydis:

Šeštadienį minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Lietuvos miestuose ir miesteliuose rašytojai kvies skaityti kartu.

Šiais metais akcija „Lietuva skaito!“ bus ypatinga dėl ypač plačios renginių geografijos – skaitymai vyks daugiau kaip 40 skirtingų Lietuvos ir užsienio miestų: nuo Vilniaus iki Kuršėnų, nuo Oslo iki Glazgo, praneša Lietuvos leidėjų asociacija.

Įvairaus amžiaus dalyvių ir skaitytojų lauks daugiau nei 60 susitikimų su autoriais, diskusijų, performansų bei kūrybinių dirbtuvių. Skaitymai vyks ne tik Lietuvos knygynuose, bibliotekose, kino teatruose, bet ir parkuose, kavinėse, gatvėse, netgi Gariūnų turguje, kur rengiama akcija „Tebūnie kioskai!“.

Taip pat išskirtinis dėmesys skiriamas jautresnėms socialinėms grupėms – seneliams, vaikams, neįgaliesiems. „Mamų unijos“ ir „Vaikų linijos“ savanoriai seks pasakas ligoniukams Kauno ir Vilniaus ligoninėse, o Panemunės senelių namuose vyks skaitymai senoliams, savo globotinius lankys ir jiems skaitys „Maltos ordino“ atstovai.

Su skaitytojais susitiks, skaitys bei bendraus daugiau nei 70 autorių, tarp jų: Algimantas Čekuolis, Laura Sintija Černiauskaitė, Selemonas Paltanavičius, Vytautas Račickas, Regimantas Tamošaitis, Audronė Urbonaitė, Renata Šerelytė, Lina Žutautė, Valdas Papievis ir daugelis kitų.

Sostinės Bernardinų sode bus transliuojamos iš Vilniaus kilusio rašytojo Romaino Gary (Romeno Gari) knygos „Aušros pažadas“ ištraukos. Tradiciniai klasikos skaitymai šiemet skirti Marcelijaus Martinaičio 80-osioms gimimo metinėms.

Akciją „Lietuva skaito!“ rengia Lietuvos leidėjų asociacija ir Lietuvos spaustuvininkų asociacija, gegužės 7 dieną Lietuvai tradiciškai minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Lietuvoje po 1863 metų sukilimo carinės Rusijos sprendimu buvo uždrausta lietuviška spauda lotyniškais rašmenimis. Šis draudimas galiojo 1864-1904 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kombatas

kombatas portretas
kiek tas senas perdyla čia majačinsins
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių