Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrais siūlo skirti tik turinčius aukštąjį išsilavinimą

2009-07-15 15:12
Ministrais siūlo skirti tik turinčius aukštąjį išsilavinimą
Ministrais siūlo skirti tik turinčius aukštąjį išsilavinimą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Ketvirtadienį Seime bus svarstomas dviejų parlamentarų pateiktas įstatymo projektas, kuris numato papildomų reikalavimų ministrams paketą. Jei šis įstatymas bus priimtas, iš visų naujai skiriamų ministrų bus reikalaujama ne tik mokėti valstybinę lietuvių kalbą, turėti Lietuvos Respublikos pilietybę, bet ir aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Iki šiol ministru galėjo būti skirtas asmuo ir be išsilavinimo.

Anot įstatymo projekto iniciatoriaus Andriaus Mazuronio, nei Konstitucijoje, nei Vyriausybės įstatyme nėra įtvirtintas minimalus Vyriausybės nario amžiaus, išsilavinimo ar kitoks cenzas.

„Kadangi ministras vadovauja ministerijai, nustato pagrindines jos veiklos kryptis, organizuoja jos darbą, vykdo kitas svarbias funkcijas, todėl manome, kad dirbant tokį atsakingą darbą yra būtina kandidatams į ministrus nustatyti bent minimalius išsilavinimo, pilietybės, amžiaus ir kitus reikalavimus. Vien patirties ne visada pakanka, kad būtų užtikrinta sėkminga ministro vadovaujamos ministerijos ir kitų įstaigų veikla,“ - teigė A.Mazuronis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų