Pereiti į pagrindinį turinį

Miuziklo afišose neliko I.Valinskienės pavardės

2009-01-14 12:23
Miuziklo afišose neliko I.Valinskienės pavardės
Miuziklo afišose neliko I.Valinskienės pavardės / Roko Medonio nuotr. I.Valinskienė Seime duoda priesaiką

Iš miuziklo afišų dingo parlamentarės Ingos Valinskienės pavardė. „Žmogaus iš La Mančos“ režisierius Adolfas Večerskis sako, kad teatras su Seimo nare nepasirašė sutarties – yra tik žodinis susitarimas.

A.Večerskis, išgirdęs klausimą, kodėl iš miuziklo dingo Seimo Pirmininko Arūno Valinsko žmonos I.Valinskienės pavardė, atsakė klausimu: „O kas matė, kad ji buvo?“

Režisierius tikino, kad Seimo narės I.Valinskienės pavardė sušmėžavo spaudoje, nes prie miuziklo atlikėjų ji buvo įrašyta tik kaip „galimas svečias“, jokiu būdu ne „kaip atlikėja“.

Miuziklo režisierius sutiko, kad parlamentarė I.Valinskienė vis dar tebėra galimas miuziklo svečias, nes dėl šio vaidmens buvo tartasi nuo 2007 metų, kai „ji dar nebuvo niekas“.

A.Večerskis nacionaliniam transliuotojui sakė, kad teatras su I. Valinskiene nėra sudaręs jokios sutarties, tačiau režisierius pripažino, kad yra žodinis susitarimas.
„Sakau tiesiai, Inga Valinskienė neturi jokio kontrakto su teatru. Jau seniai buvo žodinis susitarimas, mano – kaip režisieriaus, o jos – kaip atlikėjos. O kaip bus dabar, priklauso nuo jos pačios sprendimo“, – teigė A. Večerskis.

Kiek anksčiau I.Valinskienė prisipažino, kad nedarbo metu dalyvauja šio miuziklo repeticijose, nors parlamentarams Konstitucija ir Seimo statutas leidžia papildomai užsiimti tik kūrybine veikla.

Tada I.Valinskienė sakėsi nemananti, kad dalyvavimas miuzikle (ir honoraro už tai gavimas) yra „kažkas blogo“.

Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, kad komisija tik kitą savaitę ketina parengti išaiškinimą, kokie parlamentarų užsiėmimai laikytini kūrybine veikla, o kokie – ne, todėl ragino I.Valinskienę „sustoti“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų