MRU: šiemet ženkliai išaugo susidomėjimas magistrantūros studijomis

  • Teksto dydis:

Dėl COVID-19 ir perkeltų abitūros egzaminų priėmimas į bakalauro studijas universitetuose prasidės rugpjūčio pradžioje, tačiau jau galima įvertinti stojimų į magistrantūrą rezultatus.

Stojančiųjų į magistrantūros programas skaičius ženkliai augo

Mykolo Romerio universitetas (MRU) socialinių mokslų krypties magistrantūros studijų programų siūlo kone dvigubai daugiau nei bakalauro – net 58.  MRU Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Bugailiškis sako, kad šiemet per pagrindinį priėmimą pateiktų prašymų į magistrantūros programas skaičius MRU išaugo 30 procentų, pakviestųjų studijuoti – 13 procentų, o pasirašiusių sutartis – 16,5 procento palyginus su 2019 metas. „Jau po pagrindinio priėmimo buvo užpildyta daugiau kaip 95 proc. valstybės finansuojamų vietų“, – sako S. Bugailiškis. Per papildomą priėmimą, kuris vyko iki liepos 24 dienos, stojantieji galėjo pretenduoti į likusias valstybės finansuojamas vietas, taip pat rinktis norimas studijas valstybės nefinansuojamose vietose. „Susumavę ir papildomo priėmimo rezultatus matome, kad šiemet bendras pateiktų prašymų skaičius į magistrantūros studijas MRU augo net 49 procentais, o pasirašytų sutarčių – 17 procentų lyginant su 2019 metais“, – pastebi S. Bugailiškis.

Studijuoti magistrantūroje apsisprendžia ne dėl COVID-19

Pasak S. Bugailiškio, sunku vertinti, ar išaugusį susidomėjimą magistrantūros studijomis lėmė COVID-19. „Manau, kad apskritai vis daugiau žmonių apsisprendžia investuoti į reikalingų žinių ir kompetencijų įgijimą, supranta, kad kokybiškas universitetinis išsilavinimas ir magistro laipsnis suteikia papildomų pranašumų ir galimybių darbo rinkoje“, – pastebi S. Bugailiškis.

Saulius Bugailiškis.

STRATA absolventų stebėjimo įrankio duomenimis, MRU antros pakopos studijas baigusių įsidarbinusių absolventų dalis į aukštos kvalifikacijos darbą siekia 90 procentų, o vidutinis atlyginimas palyginus su baigusiais pirmosios pakopos studijas – 25 procentais didesnis.

S. Bugailiškis pabrėžia, kad magistrantūros studijų programas dažnai renkasi jau dirbantys žmonės, kurie kelia itin aukštus studijų kokybės reikalavimus, ieško unikalių programų, orientuotų ne tik į teorines, bet ir praktines žinias.

Anot S. Bugailiškio, labai svarbu, kad studijuojantiems, ypač magistrantūroje, universitetas užtikrintų ne tik aukštą studijų kokybę, bet ir lanksčias studijų sąlygas. „Universitete didžioji dalis paskaitų vyksta po darbo valandų arba savaitgaliais, maksimaliai išplėtotos nuotolinių studijų ir atsiskaitymų galimybės“, – sako S. Bugailiškis.

MRU Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovas sako, kad universitetas reagavo ir į situaciją dėl COVID-19 sukelto finansinio neapibrėžtumo: „Pasirinkusiems mokamas studijas universitetas planuoja sudaryti individualaus mokėjimo už studijas grafiką, taip pat pretenduoti į finansinę paramą, stipendijas ir tikslines išmokas“, – pasakoja S. Bugailiškis. Institucinis priėmimas Mykolo Romerio universitete tęsis iki rugpjūčio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
Nė vienas save gerbiantis ir įmonės, organizacijos reputaciją branginantis darbdavys MRU absolvento neįdarbins - didžiulė gėda samdyti asmenis su MRU diplomais, nes nekvalifikuoti, dažnas ir beraštis, itin mėgstantys rašto darbus, įskaitant baigiamuosius diplominius darbus tiesiog nusipirkti, perkamos ten ir disertacijos, dėstytojai, deja, dažnas išmestas iš visur kitur, tent tokie pritampa. Gėdinga situacija su šiuo universiteteu, ypač silpni, menkos kvalifikacijos teisininkai, valdininkai, parengti MRU. Universitetas šis apgailėtinas - tokia nuomonė, grįsta ilgamečiu stebėjimu ir MRU absolventų "nuotykių" darbovietėse rezultatais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių