Muitinė ketina įsigyti daugiau rentgeno sistemų

  • Teksto dydis:

Muitinės departamentas ketina įsigyti mobilią rentgeno kontrolės sistemą, kuri bus įrengta Vilniaus teritorinės muitinės bei Raigardo kelio postuose.

Departamentas praėjusią savaitę paskelbė du sistemų pirkimo konkursus, kurių kiekvieno vertė siekia 3,6 mln. eurų (su PVM). Rentgenas bus įrengtas Raigardo kelio poste, o mobili rentgeno sistema – Vilniaus teritorinės muitinės kelio postuose, kur bus naudojama konteinerių, krovininių ir lengvųjų transporto priemonių bei autobusų patikrai.

„Tiekėjas turės įdiegti vieną naują mobilią rentgeno kontrolės sistemą, skirtą darbui Vilniaus teritorinės muitinės kelio postuose“, – BNS sakė departamento atstovė Lina Laurinaitytė-Grigienė.

„Pagal poreikį sistema galės būti naudojama bet kuriame tarptautiniame pasienio perėjimo punkte, esančiuose pasienyje su Baltarusija“, – pridūrė ji.

Pagal poreikį sistema galės būti naudojama bet kuriame tarptautiniame pasienio perėjimo punkte, esančiuose pasienyje su Baltarusija.

Šiuo metu naudojama rentgeno sistema Vilniaus muitinėje veikia nuo 2012 metų.

L. Laurinaitytė-Grigienė teigė, kad sistemos turės būti įrengtos 2024 metų pirmąjį pusmetį.

Pasak departamento atstovės, artimiausiu metu rentgeno kontrolės sistemos bus diegiamos ir Stasylų bei Kybartų geležinkelio stotyse. Taip pat kartojamas sistemos, skirtos Klaipėdos jūrų uosto postui, pirkimas.

„Per artimiausius kelerius metus planuojama atnaujinti visas senas sistemas Vilniaus kelio postams – Lavoriškėse ir Medininkuose, Kauno Kybartų kelio poste ir Klaipėdos Rambyno kelio poste“, – sakė ji.

Siūlomos sistemos neturi kelti grėsmės nacionaliniam saugumui, todėl sandorius su laimėtojais turės patvirtinti vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Trasos

>Trasos portretas
O gal teisingai ir sakė. Kai Lietuvoje jau atvirai iš valstybės vagiami milijonai juokinga kad reklamuojamas koažkoks prietaisėlis cigaretėm gaudyt:D)

o ta muitinė gal girdėjo apie rentgeno spindulių žalą

o ta muitinė gal girdėjo apie rentgeno spindulių žalą portretas
žmogaus organizmui ir, kad metalas išlaiko labai ilgai tą šūda, tai reiškia, kad nusipirke padėvėtą triperi ant keturių ratų jūs baudžiauninkai ir nusiperkat už savo babkes vėžio šaltini

GL

GL portretas
Įsigysite tik kitoje kadencijoje...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių