Nacionalinės švietimo agentūros vadovu išrinktas S. Šabanovas

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo atranką laimėjo pedagogas Simonas Šabanovas, pastaraisiais metais dirbęs Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje.

„Tikiu, kad naujasis vadovas, kuriam puikiai pažįstamas ir mokyklos gyvenimas iš mokytojo pozicijos, ir politikos formuotojo darbas, gebės kūrybiškai, atsakingai atlikti šias pareigas, sutelkti geriausius švietimo ekspertus, atkurti mokytojų ir visuomenės pasitikėjimą agentūra“, – ketvirtadienį išplatintame ministerijos pranešime spaudai sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pastaruoju metu NŠA buvo kritikuojama dėl tarpinių moksleivių patikrinimų, valstybinių brandos egzaminų organizavimo, o ministerijos vadovybė pokyčius įstaigoje siejo su nauju būsimuoju vadovu.

S. Šabanovas pareigas pradės eiti spalio pabaigoje.

„Nacionalinė švietimo agentūra turi keistis, tapti atvira švietimo bendruomenei, kuri kartu kurtų šalies švietimą. Švietimo sistema pirmiausia yra žmonės – mokiniai, mokytojai, mokyklų vadovai ir specialistai, tik tai suprasdami judėsime pokyčio ir darnaus vystymosi link“, – pranešime sakė jis.

S. Šabanovas yra socialinių mokslų daktaras, geografas, edukologas, mokslinių straipsnių, geografijos vadovėlių autorius, inovatyvių mokymo priemonių kūrėjas.

Jis yra dirbęs Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje (Tarptautinio bakalaureato programoje), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijoje, Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijoje, „Šiaurės licėjuje“, leidykloje „Šviesa“, iki šiol dėsto Vilniaus universitete.

Pastaraisiais metais S. Šabanovas buvo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Ugdymo departamento patarėjas, kuravo gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų ugdymą taikant kūrybiškumą (STEAM).

2017 metais jis tapo Metų mokytoju – pelnė aukščiausią mokytojų apdovanojimą už kūrybišką, inovatyvią veiklą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia suformavusi NŠA vadovui uždavinius užtikrinti efektyvią švietimo sistemos stebėseną, konsultuoti mokyklas ir teikti rekomendacijas, kaip tobulinti veiklą, plėtoti bendrojo ugdymo rezultatų skaitmeninį vertinimą, atveriant galimybes jį pritaikyti pagal įvairius mokinių mokymosi poreikius, užtikrinti skaidrų ir sklandų mokinių patikrinimų vykdymą.

NŠA vadovas taip pat atsakingas už tai, kad mokykloms būtų prieinamas naujausias skaitmeninis ugdymo turinys, paremtas ne tik tekstine, bet ir vaizdo, garso medžiaga, aukštu interaktyvumu, duomenų analize, modeliavimu, pamokų idėjomis, užduotimis.

Jis taip pat turės užtikrinti, kad būtų sukurta nuosekli mokytojų ir kitų pedagoginių darbuotojų kvalifikacijos ir kompetencijų tobulinimo sistema, atliekama švietimo įstaigų darbuotojų poreikio ir kaitos prognozė, teigiama pranešime.

NŠA nuolatinio vadovo neturi nuo vasario pabaigos, kai iš pareigų pasitraukė Rūta Krasauskienė. Ji atsistatydino sulaukusi kritikos dėl darbo kokybės.

Šiuo metu agentūrai laikinai vadovauja Aidas Aldakauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Pagal čia aprašytą jo veiklą lyg ir galima tikėtis, kad netaps buku biurokratu, siekiančiu bet kokia kaina parodyti savo galią mokiniams. Tačiau išbandymo valdžia daug kas neišlaiko. Bet vis tiek linkiu sėkmės darbuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių