Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui padės daugiau karių

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) patalpose įrengus papildomas darbo vietas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo ir Ryšių ir informacinių sistemų batalionų kariams bei jiems surengus NVSC specialistų mokymus, prie praėjusį savaitgalį budėjimą pradėjusių 33 Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) karių prisijungė dar 17 karių savanorių.

Lietuvos kariuomenė, reaguodama į prezidento susirūpinimą dėl nepakankamų NVSC pajėgumų atsekti koronavirusinės infekcijos plitimo kelius ir gautą NVSC prašymą bei krašto apsaugos ministro įsakymą, aktyvavo Taikos meto užduočių operacines pajėgas.

Į pagalbą NVSC pašaukti Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-ojoje rinktinėje tarnaujantys kariai savanoriai ir profesinės karo tarnybos kariai. Taip pat ryšių užtikrinimui yra aktyvuoti Gedimino štabo ir Ryšių batalionų profesinės karo tarnybos kariai.

Kariai savanoriai pasiruošę padėti epidemiologams 6 savaites, tačiau esant dideliam informacijos srautui ar padidėjus poreikiams užduočiai įvykdyti skiriamų karių skaičius gali būti didinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių