Naujoji AAD vadovė: svarbiausia – įgyti visuomenės pasitikėjimą

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentui iki šiol laikinai vadovavusi Olga Vebrienė nuo antradienio tapo nuolatine departamento direktore.

Kaip pranešė departamentas, ji šias pareigas eiti pradėjo laimėjusi Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą. Iš viso dalyvauti konkurse paraiškas buvo pateikę 16 pretendentų, 11 iš jų atitiko reikalavimus, šeši kandidatai dalyvavo vertinimo komisijoje.

„Vienas svarbiausių uždavinių – įgyti visuomenės pasitikėjimą, todėl daug dėmesio skirsime veiklos kokybei, skaidrumui, naujoms iniciatyvoms, projektams, tikimės prisidėti prie ES komisaro Virginijaus Sinkevičiaus Baltijos jūros taršos valymo plano įgyvendinimo, užmegzti naujų bendradarbiavimo ryšių ne tik su aplinkosauginėmis bendruomenėmis, bet ir visuomenės grupėmis, neabejingomis aplinkosaugai“, – pranešime cituojama O. Vėbrienė.

Ji anksčiau dirbo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclere, po to – Aplinkos ministerijos Strateginių pokyčių grupės vadove.

Aplinkos apsaugos departamentas nuolatinio vadovo neturėjo nuo balandžio pradžios, kai į žemesnes pareigas po nepalankaus ministro ir komisijos vertinimo buvo perkeltas tuometinis direktorius Vaidas Laukys. Šį sprendimą buvęs departamento vadovas yra apskundęs teismui.

Vienas svarbiausių uždavinių – įgyti visuomenės pasitikėjimą, todėl daug dėmesio skirsime veiklos kokybei, skaidrumui.

Departamentas šiemet sulaukė kritikos paaiškėjus, jog kartono gamybos įmonė „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias, kaip įtariama, ne vienerius metus leido nevalytas nuotekas.

Šiemet taip pat kilo skandalas dėl medžioklės metu nušautos stumbrės. Joje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo veikėjai. Po šio įvykio ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo pradėjo Panevėžio apskrities policija, ji vertina ir Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmus.

Be kita ko, įtarimai dviem aplinkosaugininkėms pareikšti ir Alytuje pernai spalį degusios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ byloje.

Naujoji departamento vadovė pabrėžia, kad būtina laiku visuomenei teikti kokybišką informaciją, plėsti prevencinę ir švietėjišką veiklą.

„Ne mažiau svarbu nuolat ir tiesiogiai bendrauti su valdybų atstovais, išsiaiškinti kiekvienos valdybos problemas, poreikius, lūkesčius, skaidriai ir efektyviai paskirstyti gaunamus išteklius. Norime, kad vykdoma aplinkos apsaugos kontrolė būtų kokybiška ir stipri, skundai ir pranešimai tiriami laiku ir objektyviai. Esu tikra, kad tai padaryti galime – juk turime profesionalių, ambicingų ir iniciatyvių žmonių“, – teigia ji.

O. Vėbrienė yra įgijusi aplinkos apsaugos politikos ir administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi sukaupusi devynerių metų patirtį viešojo administravimo srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas portretas
Kvailesnio vadovo, kuris pradeda kovą prieš savo tiesioginį viršininką, dar neteko matyti. Dėl to prokuratūra jai suteikia, galimai ne be kieno nors protekcijos, pareiškėjos statusą. Ministerijoje pabuvusi kanclere, įsivaizdavo pasaulio bamba.

juk

juk portretas
aisku ispjove miskus nualino gamta kaltu nera tai pareigas gali uzimti sava hebra /merga/ geriau nesugalvosi?...

hmmm...

hmmm... portretas
Nepazistu nezinau, gal specialiste ir gera, bet...su sitokia sukuosena tai tikrai idiotiskai atrodo...negi nera jokiu reikalavimu uniformas nesiojancioms moterims nebut palaidais plaukais kaip laumes...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių