Neatsiradus kandidatų šiemet nebus teikiama A. Macijausko premija

Neatsiradus kandidatų šiemet nutarta neteikti Antano Macijausko premijos už geriausius žurnalistikos darbus arba iniciatyvas.

Šiemet nė vienas pretendentas, kaip numato nuostatai, nepateikė savo darbų premijai gauti.

Premijos skyrimo komisija sulaukė tik dviejų kitų organizacijų teikimų dėl premijos skyrimo, tačiau vienas iš autorių konkurse dalyvauti atsisakė, o kitas pristatytas per vėlai, pranešė viena iš premijos steigėjų Biržų rajono savivaldybė.

Šios savivaldybės tarybos narės Irutės Varzienės ir mero patarėjos Janinos Bagdonienės nuomone, tokie pažeidimai ir toks konkurso organizavimas – skubotas pretendentų į premiją ieškojimas, terminų nesilaikymas, teikimas be nustatyto laikotarpio žurnalistikos darbų – nuvertina pačią premiją.

Todėl nutarta šiais metais A. Macijausko premijos neskirti.

Kovotojo už lietuvišką spaudą, publicisto ir leidėjo Antano Macijausko (1874–1950) kasmetinė premija įsteigta 2008 metais už geriausius žurnalistikos darbus arba iniciatyvas, ugdančias pilietinį patriotizmą, nacionalinio pasididžiavimo jausmą, meilę valstybinei kalbai ir nacionalinei kultūrai.

Jos steigėjai – Biržų rajono savivaldybė, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija.

Pagal nuostatus, premija žurnalistui gali būti skiriama tik vieną kartą. Jos laureatui skiriama 600 eurų, medalis, diplomas ir monografija apie Antaną Macijauską.

Šia premija yra apdovanoti žurnalistai Indrė Makaraitytė, Vitalija Morkūnienė, Juozas Šalkauskas, projekto www.zurnalistika-kitaip.lt kūrėjai, Daiva Grikšienė, Romas Sadauskas-Kvietkevičius, Algirdas Vladislovas Butkevičius, Virginijus Savukynas, Vaiva Lanskoronskytė-Stanienė ir Ignas Stanys, Živilė Kavaliauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių