Nemokamas diskusijų festivalis „Būtent!” perkeliamas į 2021-uosius

  • Teksto dydis:

Šiemet jau ketvirtą kartą Birštone vykti turėjusio diskusijų festivalio „Būtent!“ organizatoriai skelbia, jog dėl šalyje ir pasaulyje siaučiančio koronaviruso, kuris daugeliui atnešė nenumatytų iššūkių, festivalis šiemet nevyks, lankytojų lauks 2021-aisiais metais rugsėjo 3–4 dienomis.

Sprendimas šiemet nerengti festivalio buvo priimtas siekiant užtikrinti visuomenės saugumą: norint sumažinti galimybes virusui plisti ir neskatinti jo atsinaujinimo.

Organizatoriai primena, jog festivalis pernai sulaukė 8 tūkst. lankytojų, todėl siekiama nerizikuoti festivalio lankytojų ir Birštono gyventojų bei diskusijų dalyvių ir organizatorių sveikata.

Dar viena priežastis, kodėl šiš metų diskusijų festivalis „Būtent!“ perkeliamas į kitąmet – šalyje tvyranti nežinomybė dėl renginių ateities. Festivalio kūrėjai teigia, jog renginį kuria daugybė partnerių, įtraukiant kelis šimtus kalbėtojų, diskusijų kūrėjų, veiklų organizatorių, o šiuo metu esant tokiam neapibrėžtumui, sklandus organizavimas yra sunkiai įmanomas.

Balandžio mėnesį festivalio organizatoriai pratęsė vasarį paskelbtą atvirą diskusijų temų ir festivalio veiklų atranką, suprasdami, jog daugelis organizacijų susidūrė su nenumatytais iššūkiais, tačiau vis dėlto laikui bėgant ir įsiklausius į sveikatos specialistų rekomendacijas bei prognozes, galiausiai buvo nuspręsta festivalį perkelti į kitus metus.

Temų atrankai dar nepasibaigus jau buvo sulaukta beveik 70-ties skirtingų temų, kurias siūlė įvairios organizacijos, įstaigos, verslo įmonės, pavieniai asmenys. Organizatoriai dėkoja visiems, kurie savo idėjomis diskusijų temoms šiemet prisidėjo kuriant renginio programą ir skatina pratęsti planuotas diskusijas kitąmet.

Nuolat augant visuomenės susidomėjimui festivaliu, tikimasi, jog 2021 m. „Būtent!“ į Birštoną ir vėl sukvies daugybę neabejingų šalies ateičiai piliečių, pasirengusių pristatyti savo idėjas, išsakyti pozicijas ar iškelti diskusinius klausimus. Kokybiškų renginių išsiilgusią auditoriją festivalio rengėjai kviečia pasižymėti jau dabar – renginys Birštone vyks 2021 m. rugsėjo 3–4 dienomis.

Nuo 2017 m. vykstantis diskusijų festivalis „Būtent!“ siekia parodyti, kad svarbūs sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės ir skirtingų visuomenės grupių įtraukimo juos svarstant.

Aukšta diskusijų kultūra padeda visuomenei susitarti dėl valstybės raidos prioritetų ir lemia geresnę priimamų sprendimų kokybę. Renginys prisideda prie demokratiškos, vieningos bei pažangios visuomenės kūrimo, ugdo diskusijų, įsiklausymo kultūrą ir toleranciją kitai nuomonei bei požiūriui.

Festivalis „Būtent!“ yra vienas iš 9 Šiaurės ir Baltijos šalių demokratijos festivalių šeimos narių ir Tarptautinės demokratijos festivalių asociacijos steigėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių