Nuo darbo nušalintas testuotis atsisakęs vyras: vykdomas suplanuotas valstybės griovimas

  • Teksto dydis:

Įsigaliojus privalomajam darbuotojų testavimui dėl COVID-19 jų pačių lėšomis vyras pasakoja buvęs nušalintas nuo darbo be jokių kompromisų, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Nušalino nuo darbo

Jis atėjo piketuoti prie Seimo, kur nuo gruodžio 6 dienos yra įsikūrusios Lietuvos šeimų sąjūdžio palapinės.

„Dalyvauju šioje protesto akcijoje. Nuo penktadienio esu nušalintas nuo darbo, nes atsisakiau testuotis mokamais testais. Skiepytis neištirta vakcina aš nenoriu“, – žurnalistams sakė nuo darbo nušalintas Mažeikių rajono savivaldybės specialistas Irmantas Ostrauskas.

Pasak jo, darbdavys nė nesakė, nori jis mokėti už COVID-19 testus, ar ne, o tiesiog nušalino nuo darbo nieko neklausęs.

Skiepytis neištirta vakcina aš nenoriu.

Paklaustas, ar daug kolegų yra nušalintų nuo darbo dėl šios priežasties, I. Ostrauskas sakė nežinantis, bet tikisi, kad tokių bus labai daug.

„Mes siekiame, kad būtų vadovaujamasi Lietuvos Respublikos Konstitucija visuose teisiniuose visuomeniniuose santykiuose. Šiuo metu, manau, prisidengiant pandemija, nes aš pandemijos nematau, ir skaičiai apie tai nekalba, yra vykdomas Lietuvos valstybės griovimas – sistemingas, suplanuotas“, – įsitikinęs pašnekovas.

Mažeikių rajono savivalybė sakė, kad Irmantas testuotis atsisako ne pirmą kartą. Ne pirmą kartą ir nušalinamas nuo pareigų. „Tai yra, galima sakyti, teisėtas būdas pasinaudoti nemokamomis atostogomis, kurios nelimituotos. Jei neturi kito pragyvenimo šaltinio ir nepateiki testo, darbdavys tavęs negali atleisti“, – aiškino Mažeikių rajono savivaldybės teisininkas Michail Norbutas.

„Jeigu būtų privaloma vakcinacija, jokiu būdu sąmoningai neleisčiau manęs vakcinuoti. Aš esu Dievo kūrinys ir kažką keisti mano kūne aš neleisiu. Susirgti nebijau, aš esu sveikas žmogus. Be to, Dievo žodis sako, kad aš esu jo globoje, jo apsaugoje. Esu tikintis žmogus. 50 metų, beje, buvau ateistė“, – atviravo kalbinta vilnietė.

Mitingai nepadeda

Nuo gruodžio 6-iosios prie Seimo įsikūręs Lietuvos šeimų sąjūdis čia žada likti ilgam – iki 22 dienos. Kasdien nuo 8 val. iki 22 val.

„Kiek teko pavažinėti per savivaldybes steigiant Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovybes, išgirdome visus žmonių nuogąstavimus – kas vyksta valstybėje, ir tai tęsiasi nuo pavasario. Ir jokie mūsų mitingai – nei gegužės 15 dienos, nei birželio nepadega. Pagrindinis dalykas – būtent galimybių pasas. Kaip aš minėjau dar prieš jo įvedimą, kad šiuo, politiniu momentu, tai buvo didžiausia klaida. Galimybių pasas tikrai nesprendžia nei pandeminių, nei medicininių reikalų. Čia yra politinis dalykas, kuris buvo nereikalingas. Antras dalykas, labiausiai visuomenę papiktino galimybių pasas vaikams nuo dvylikos metų“, – sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimundas Grinevičius.

Kalbėdamas apie save, jis sakė, nors COVID-19 ir nebuvo nustatytas, šia liga jis sirgo du kartus. „Jei pas mane susiformavo imunitetas, tai kodėl aš negaliu užeiti į kolonėlę ar parduotuvę. Gal esu sveikesnis nei tie, kurie pasiskiepiję?“ – svarstė R. Grinevičius.

Gal esu sveikesnis nei tie, kurie pasiskiepiję?

„Renku parašus referendumui. Man tai svarbu ir aš atėjęs čia. Aš žinau, kiekviena tokia akcija didelės naudos neduos. Tik tiek, kad žadina tautą, žmonės kyla ir supranta – gana šitų žaidimų“, – teigė sutiktas vyras.

Nuomonės skiriasi

Tačiau kai kurie vilniečiai nepritaria Lietuvos šeimų sąjūdžio siekiams – jie už skiepus ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. „Kuo daugiau žmonių pasiskiepytų, galbūt pandemija greičiau ir baigtųsi“, – sakė jauna moteris.

„Aišku, kai kurie tėvai užsispyrę. Jų mąstymas, tikriausiai, postsovietinis“, – svarstė kitas praeivis.

Nors piketuotojai sako, kad vaikų skiepyti nereikia, nes jie esą serga nesunkiai, – medikų patirtis – kita. COVID-19 sergantys vaikai patenka net į reanimaciją. Ypač, pasak specialistų, ši liga pavojinga tiems, kurių sveikata silpnesnė.

„Kuo toliau, tuo daugiau ateina realaus pasaulio tyrimo duomenų ir aiškiai matome, kad nauda, kurią gali atnešti skiepas vaikui, kuris yra iš rizikos grupės, yra aiškiai didesnė negu galimas kažkoks nepageidaujamas vakcinos poveikis“, – teigė Užkrečiamų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas.

„Galimybių pasas privalo būti epidemijos valdymo įrankiu, o ne priverstiniu skiepijimosi skatinimo instrumentu, todėl valstybė privalo užtikrinti vaikams galimybę nemokamai periodiškai testuotis“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Premjerė Ingrida Šimonytė, anot Prezidentūros, užtikrino, kad galimybių pasas vaikams bus išduodamas ne tik pasiskiepijus, bet ir po teigiamų kaupinių atlikus nemokamą PGR testą arba ištyrus antikūnų kiekį, kuris rodo imunitetą persirgus COVID-19.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

MažeiKiškis

MažeiKiškis portretas
Stebiuosi, kad šio veikėjo neatleido už veltėdžiavimą. Visi savivaldybės darbuotojai matė šio "darbštuolio" uolų darbą prie jos durų traukiant dūmą nuo ryto iki vakaro. Gal šis, dar tada buvęs socdemų narys, savo piketą pradėjo anksčiau, dar iki pandemijos? Tik gaila, kad darbo metu, tiksliau - vietoj darbo Labai simboliška, kai tėvas iškeitęs savo vaiką į butelį atstovauja Šeimos sąjūdį.

to RMS

to RMS portretas
nesisvaidyk tokiais žodžiais, gali ir administracinę užsidirbt.

Vladislavas

Vladislavas portretas
Kas nenori skiepytis tai turi pasirinkimo galemybe, nieks negali priversti daryti prieš žmogaus valią, ir tai genocidas ir laisvės suvaržymas
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių