Nuo spalio visas šalies priešgaisrines pajėgas valdys BPC padalinys Alytuje

  • Teksto dydis:

Šalies priešgaisrinių pajėgų valdymo funkcija nuo spalio bus sutelkta Bendrojo pagalbos centro (BPC) Alytaus skyriuje, jis bus pervadintas į Pajėgų valdymo skyrių.

Kaip ketvirtadienį informavo BPC, iki šiol Alytaus skyrius vykdė priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų valdymą 40-yje savivaldybių, likusiose dešimtyje savivaldybių šias funkcijas, greta skambučių priėmimo numeriu 112, atliko BPC Vilniaus ir Klaipėdos skyriai. Pastarųjų teritorinių skyrių pagrindinė funkcija nuo šiol bus tik skambučių administravimas.

Priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų valdymas apima gelbėtojų pajėgų įspėjimą ir siuntimą į nelaimės vietą.

Pakeitimai įsigalios vadovaujantis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriaus įsakymu.

BPC viršininkas Audrius Čiuplys sako, kad šie sprendimai leis labiau suvienodinti darbo krūvius padalinių vadovams.

„Antra, specializavimasis vienoje veiklos srityje padės sutelkti kompetencijas, daugiau dėmesio skirti veiklos kokybės kontrolei ir užtikrinti vienodą praktiką skyriaus ribose“, – teigė BPC vadovas.

BPC iliustracija.

Centro teigimu, priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų valdymo funkcijos sutelkimas viename padalinyje taip pat turėtų pasitarnauti sprendžiant darbuotojų pavadavimo, mokymų, atrankos ir kitus klausimus.

Vykdant pokyčius nenumatoma steigti papildomų etatų ar priimti naujų darbuotojų – keisis tik Vilniaus ir Klaipėdos skyrių darbuotojų, valdančių priešgaisrines gelbėjimo pajėgas, pareigybės pavadinimas ir pavaldumas.

Jų darbo funkcijos, darbo užmokestis ir darbo vieta taip pat nesikeis, nes savo funkcijas jie vykdys iš nuotolinių Pajėgų valdymo skyriaus darbo vietų Vilniuje ir Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių