Nuo trečiadienio stabdomos viešos mišios bažnyčiose

Nuo trečiadienio iki sausio 3 dienos stabdomos viešos pamaldos bažnyčiose, tačiau jos ir toliau lieka atviros pavieniams tikintiesiems, pranešė Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija.

„Šiomis dienomis ypač svarbi mūsų vienybė, solidarumas ir pagarba vieni kitiems. Atsižvelgdami į mus ištikusios situacijos rimtumą ir krašto valdžios paskelbtus apribojimus, nutarėme nuo gruodžio 16 dienos iki sausio 3 dienos sustabdyti viešas pamaldas bažnyčiose“, – rašoma pranešime.

Vyskupai ragina tikinčiuosius stebėti ir jungtis prie internetu, per radiją ar per televiziją transliuojamų šv. Mišių.

Laidotuvių šv. Mišios ar kitų sakramentų šventimas vyks tik artimiausių šeimos narių aplinkoje.

Tiesa, bažnyčios ir toliau lieka atviros, tikintieji jose galės privačiai melstis, atlikti išpažintį ir susitarę su kunigu priimti šv. Komuniją.

„Kunigai budės bažnyčiose ar klebonijose ir priims tikinčiuosius. Laidotuvių šv. Mišios ar kitų sakramentų šventimas vyks tik artimiausių šeimos narių aplinkoje“, – teigiama pranešime.

Nuo trečiadienio Lietuvoje įsigalioja griežtesnės karantino sąlygos, kuriomis naujoji Vyriausybė uždraudė be svarbių priežasčių išvykti iš namų, apribojo parduotuvių veiklą, tačiau leista atvirose viešose vietose pasivaikščioti šeimos nariams arba dviem kartu negyvenantiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alfredas

alfredas portretas
atliks 10 evru kur reiks det suoliiuko danguj nenusipirksiu

Ina

Ina portretas
Kodėl aukojami ir įkaitais daromi darželių darbuotojai....už ką šitaip nesiskaitoma

:)

:) portretas
Čia tik pradžia...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių