Nuspręsta: naująjį Šiaulių tardymo izoliatorių statys kartu su verslu

Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė siūlymui naująjį Šiaulių tardymo izoliatorių statyti kartu su verslu.

Teisingumo ministerijos parengtame projekte siūloma inicijuoti viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektą, nes dėl lėšų trūkumo Šiaulių tardymo izoliatoriaus statybos vėluoja.

Per pastaruosius 5 metus, anot ministerijos, įgyvendinta tik 6,2 proc. numatytų darbų: pastatytos tvoros, pradėti inžinerinių tinklų statybos darbai, įrengti dalies pastatų gręžtiniai pamatai. Į šią statybą jau investuota apie 2,6 mln. eurų.

„Per likusius dvejus metus projektas nebus įgyvendintas, nes tam nėra skirta lėšų“, – teigiama Teisingumo ministerijos parengtame rašte.

Ministerijos duomenimis, sutartis dėl Šiaulių tardymo izoliatoriaus statybų ir eksploatacijos būtų sudaroma 25 metams, per kuriuos ir būtų atsiskaityta su verslu.

Pačią įkalinimo įstaigą numatoma pastatyti per penkerius metus. Projektas kainuotų apie 42 mln. eurų, tačiau galutinė suma dar bus tikslinama.

Per likusius dvejus metus projektas nebus įgyvendintas, nes tam nėra skirta lėšų.

„Pakoregavus naują projektą, jo statyba nekainuotų brangiau nei dabar esama (statyboms numatyta suma – BNS)“, – Vyriausybės posėdyje sakė  teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Taip pat Kalėjimų departamentui bus pavesta skelbti galimybių studijos pirkimą. Numatoma, kad ji kainuos 10-15 tūkst. eurų.

Kalėjimų departamentas 2015 metais pradėjo Šiaulių tardymo izoliatoriaus iškėlimo projektą – Šiaulių rajone turėjo būti pastatyta 600 vietų įkalinimo įstaiga, o senasis Šiaulių tardymo izoliatorius, esantis miesto centrinėje dalyje, – uždarytas.

Šiam projektui buvo numatyta skirti apie 43 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, o naująją įkalinimo įstaigą galutinai įrengti 2022 metais.

Anksčiau E. Jankevičius BNS yra teigęs, kad valstybė statyboms kasmet yra pajėgi skirti iki 4 milijonų eurų.

„Tai skiriant po 3-4 mln. eurų kalėjimą statysime bent dešimt metų. Tai – per ilgas laiko tarpas, nenorime, kad tai virstų amžiaus statybomis“, – BNS sakė ministras.

Ministerijos duomenimis, pastačius naują modernią įkalinimo įstaigą, kasmet tikimasi sutaupyti bent po milijoną eurų komunalinėms paslaugoms, personalui.

„Čia dar neįtraukta tai, kad nuo 2015 iki 2017 metų už blogas laikymo sąlygas ir prisiteisimo per teismus išleista virš milijono eurų“, – sakė teisingumo viceministras Žydrūnas Plytnikas.

Už partnerystės investicijų projekto parengimą ir pateikimą Centrinei projektų valdymo agentūrai bus atsakingas Kalėjimų departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tardymo izoliatorių reikia statyt sublokuotą su miesto savivaldybe!

treninginiai verslianykai Dargio darbo kolektyvas

treninginiai  verslianykai  Dargio darbo kolektyvas portretas
sau nauja ,,,xata,, cype su patogumais uz vogtas lesas rencia...sone sio pastato reiketu statyt su grotom ant langu ir ,,viesbuty-kalejima,,,advokatams ,prokurorams ir teisejams....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių