Orai: šiluma didės, bet ja mėgautis neleis lietus ir vėjas

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje Lietuvą pasieks šiltesni orai, o su jais ir gausesnių kritulių banga bei smarkus vėjas. Nuo šių reiškinių pailsėti ir pasimėgauti gražesniais orais pavyks nebent sekmadienį.

Ketvirtadienį šalyje numatomos permainos. Nors temperatūra ir kils aukščiau, tačiau dienai bėgant stiprės vėjas, o iš vakarų, antroje dienos pusėje, atkeliaus gausesni krituliai. Vėliausiai lietus pasieks rytines, pietrytines šalies vietoves, o smarkiau palyti gali šalies vakaruose. Čia vėjo gūsiai stiprės iki 15–20 metrų per sekundę, prie jūros vėjas bus dar stipresnis, ypač vakare. Gali lūžti medžių šakos, gali būti pakelti ar atplėšti lengvesni daiktai, tad reikėtų būti atidesniems. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 12, Kaune apie 13 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 11, Klaipėdoje iki 15 laipsnių.

Penktadienio naktį lietus apims visą šalį, šalies vakaruose ir šiaurės vakaruose lis gausiau. Vėjo gūsiai sieks 15–20, pajūryje 20–24 metrus per sekundę. Temperatūra svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos. Dienos metu dar daug kur palis, tačiau su pertraukomis, tarp debesų gali trumpai ir saulė pasirodyti. Smarkokas vėjas keis kryptį ir suksis iš vakarų, šiaurės vakarų. Gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 13, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 12 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 14 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį daug kur palis, temperatūra svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos. Išsilaikys apysmarkis vėjas. Dienos metu debesų šydas suplyšinės, vyraus permainingas debesuotumas, tačiau trumpalaikio, pasikartojančio lietaus neišvengsime. Vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai sieks 14–18 metrų per sekundę. Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 15, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 16 laipsnių.

Sekmadienį, panašu, kad bus galima lengviau atsikvėpti: gausesnių kritulių jau nenumatoma, debesų gretos taip pat bus mažesnės, tad vyraus šviesesnis dangus, o vėjas rims. Naktį temperatūra sieks 6–11 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 14, Kaune ir Panevėžyje iki 15 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, kitos savaitės pradžioje šilumos bus laipsniu kitu mažiau, tačiau vyraus ramesni ir sausesni orai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių