Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžio teisėjas R.Savickas dedasi sąmokslo auka

2009-05-09 09:00

Panevėžio apygardos teismo teisėjas Rimantas Savickas neigia įtarimus dėl kyšininkavimo bei dokumento klastojimo ir tikina, kad byla sufabrikuota.

Vakar teisėjas buvo apklausiamas Seimo laikinosios komisijos, turinčios Seimui teikti siūlymą dėl sutikimo teisėsaugos akiratin pakliuvusius Panevėžio apygardos teismo teisėjus, R.Savicką ir jo kolegą Arnoldą Šukaitį, patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

"Aš jaučiuosi kaltas tik dėl to, kad turiu čia atvykti, daugiau dėl nieko", – po apklausos komisijoje žurnalistams sakė teisėjas ir tvirtino neabejojantis, jog tuo atveju, jei bus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir byla pasieks teismą, įrodys savo nekaltumą.

Teisėjas neigė keliamus įtarimus, jog padėjo dukrai gauti fiktyvią nedarbingumo pažymą, bankroto administratoriumi skirdavo savo bičiulį, o šis jam už palankius sprendimus esą atsidėkodamas nupirkęs automobilio padangas.

"Tikrai neprašiau pažymos ir neėmiau, nenešiau", – sakė teisėjas. Paklaustas, dėl kokių priežasčių su juo esą būtų siekiama susidoroti, R.Savickas atsakė, jog "tai susiję su einamomis pareigomis". Teisėjas praėjusiais metais siekė užimti Panevėžio apygardos teismo pirmininko postą.

R.Savickas sakė turintis įtarimų, kieno užsakymu prieš jį galėjo būti esą rezgami kaltinimai, tačiau paprašytas juos atskleisti, sakė "gal vėliau".

Laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėjus R.Savicką ir A.Šukaitį trečiadienį jau išklausė prokurorus ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūną, vartė ikiteisminio tyrimo bylą.

Savo išvadas ir rezoliucijos projektą komisijos nariai planuoja pateikti kitą savaitę. Pagal Seimo Statutą, komisija turi parengti rezoliuciją, ar leisti teisėjus patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Dėl šios rezoliucijos balsuoja Seimas.

Už inkriminuojamas veikas teisėjams gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. R.Savickas teismuose dirba nuo 1989-ųjų balandžio, o Panevėžio apygardos teismo teisėju buvo paskirtas 1995-ųjų sausį. A.Šukaitis karjerą teismuose pradėjo 1989-ųjų gruodį – dirbo Anykščių teisme. Nuo 1995-ųjų sausio jis taip pat dirba Panevėžio apygardos teisme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų