Pereiti į pagrindinį turinį

Pasieniečių tarnybinių keturkojų būrį papildė šeši aviganiai

2016-05-09 11:36
DMN inf.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) centrinėje įstaigoje Vilniuje naujiems šeimininkams perduoti šeši tarnybinių pasieniečių keturkojų būrį papildysiantys šunys - 3 vokiečių ir 3 belgų aviganiai.

Vokiečių aviganiai Glenn, Ivo ir Ilda bei belgų aviganiai Saira, Ippe ir Slibinas konkurso būdu įsigyti iš Lietuvos veislynų. Jie iš būrio pretendentų buvo atrinkti kreipiant dėmesį į darbui sienos apsaugoje būtinas fizines ir psichines keturkojų savybes. Tarp jų buvo motyvacija paieškai, socialumas, atsparumas stresui, baimei ir kt.

Įsigytų šešių šuniukų kaina – 5126 eurai.

Penktadienis buvo ypatinga diena šešetuko gyvenimuose - šuniukus Valstybės sienos apsaugos tarnybos centrinėje įstaigoje Vilniuje perėmė ir į būsimąsias tarnybos vietas išsivežė jų naujieji šeimininkai pasieniečiai kinologai.

2 mėnesių belgų aviganė Saira, 2 metų belgų aviganis Ippe ir 1 metų vokiečių aviganis Glenn talkins Vilniaus rinktinės pasieniečiams. 2 mėnesių belgų aviganį Slibiną, 3 mėnesių vokiečių aviganius Ivo ir Ildą tarnybos paslapčių mokys Ignalinos rinktinės kinologai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų