Pereiti į pagrindinį turinį

Pasiūlė sugriežtinti parlamentarų išlaidų naudojimą

2009-06-01 18:46
Pasiūlė sugriežtinti parlamentarų išlaidų naudojimą
Pasiūlė sugriežtinti parlamentarų išlaidų naudojimą / Asmeninio arch. nuotr. A.Bilotaitė

Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Seimo valdybą siūlydama pakoreguoti išlaidų, susijusių su parlamentine veikla, naudojimo tvarką.

Ji pasiūlė apriboti ilgalaikei automobilio nuomai naudojamas lėšas, skiriant ne daugiau kaip 50 proc. visų parlamentinei veiklai skiriamų lėšų. Likusią pinigų dalį Seimo narys esą turėtų padengti iš savo asmeninių lėšų, pranešė nacionalinis transliuotojas.

Pati A.Bilotaitė, pagal Seimo Etikos ir procedūrų komisijos paviešintas ataskaitas, pirmąjį šių metų ketvirtį jokios transporto priemonės už su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skirtas lėšas nenuomojo. 4,27 tūkst. litų ji skyrė kurui, tepalams ir kitoms automobilio eksploatavimo išlaidoms, o techninei priežiūrai ir remontui - 1,75 tūkst. litų.

„Pinigai, kurie yra skiriami parlamentinei veiklai, privalo būti naudojami pagal paskirtį, o ne leidžiami prabangiems automobiliams. Manau, kad nustatomas išlaidų limitas leis kolegoms dar kartą pamąstyti, ar visos jų išlaidos šiuo sunkmečiu yra etiškos“, - išplatintame pranešime spaudai apie savo siūlomas pataisas kalbėjo TS-LKD frakcijos narė A. Bilotaitė.

Daugiausia prabangių automobilių nuomai šiemet išleido Petras Gražulis ir Linas Karalius - atitinkamai 11,83 tūkst. Lt ir 10,22 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų