Pavasaris vis dar šykšti šilumos – ja mėgausimės tik kelias dienas

Pavasarinė šiluma mūsų šalyje išsilaikys tik porą dienų, paskui iš vakarų ims skverbti žvarbus oras, daug kur lis, orai vės, prognozuoja sinoptikai.

Sekmadienį oro srautas pasisuks iš pietvakarių, pietų ir į Lietuvą pradės slinkti šiltesnių orų banga, tačiau ji gana lėtai skinsis kelią į šiaurę, LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė. Pasak jos, didesnė 15-18 laipsnių šiluma pirmiausia pasieks pietinius šalies rajonus, o kraštiniuose šiauriniuose rajonuose aukščiau nei 10-12 laipsnių temperatūra sekmadienį greičiausia dar nespės pakilti.

Slenkant šiltajam atmosferos frontui kartu į šiaurę keliaus ir tankesnių debesų juosta, bet žymesnio lietaus nesitikima, o saulės daugiau bus antroje dienos pusėje. Dienos pradžioje pūs rytų, vėliau pietryčių vidutinio stiprumo vėjas.

Pirmadienį, anot sinoptikės, dar džiugins šilti orai. Virš vakarinių rajonų plauks gausesni debesys, vietomis palis, pūs stiprokas pietryčių vėjas. Naktį temperatūra jau visoje šalyje bus teigiama ir gana aukšta – nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos. Dieną didesnė šiluma pasklis šalies rytuose, jau pasieks ir šiaurinį šalies pakraštį. Temperatūra kils iki 14-17 laipsnių, o vakariniuose rajonuose bus vėsiau – vyraus 11-12 laipsnių šiluma.

Deja, ši šiluma Lietuvoje neužsibus, sakė sinoptikė A. Nagelytė. Antradienį vėl iš vakarų ims skverbti žvarbus oras, daug kur palis, o dieną temperatūra sieks tik 6-9 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių