Pertvarkant Kelių direkciją, opozicija siekia išsaugoti jos vadovą

Seimui baigiant svarstyti Vyriausybės inicijuojamas pataisas dėl Automobilių kelių direkcijos pertvarkos iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę, o vėliau – į akcinę bendrovę, bandoma kartu įteisinti ir nuostatą, kad direkcijos vadovybė liktų dirbti ir būsimoje įmonėje.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma Seime registravo tokią Kelių įstatymo pataisą. Jis siūlo direkcijos darbuotojus be konkurso perkelti į naują įmonę.

Pasak jo, taip būtų išsklaidyti įtarimai, kad Seimo kadencijos pabaigoje vykstanti pertvarka gali būti susijusi su ketinimais įdarbinti kai kuriuos dabartinius politikus ar politinio pasitikėjimo pareigūnus.

Seime svarstant pataisas dėl direkcijos pertvarkos, opozicija nuolat pabrėždavo, kad taip siekiama nuversti direkcijos vadovą Vitalijų Andrejevą, kuris pradėjo vadovauti susisiekimo ministru dirbant  Rokui Masiuliui.  

Susisiekimo ministerija yra pradėjusi tyrimą dėl V. Andrejevo atsakomybės panaudojant keliams skirtas lėšas.

Kelių direkcija po pertvarkos būtų įtraukta į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Vyriausybė 2018 metais buvo pritarusi valstybės įmonių pertvarkos planui, numatančiam, Lietuvos oro uostų, „Oro navigacijos“, Klaipėdos uosto direkcijos, Vidaus vandens kelių direkcijos ir „Kelių priežiūros“ ir kai kurių kitų ministerijų kuruojamų įstaigų pertvarkymą. Automobilių kelių direkcijos tarp jų nebuvo, apie jos reorganizaciją paskelbta 2019 metų pavasarį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koncervatoriams naudinga ši įmonė tidėl tokius dokumentus ,kad liktų darbo vietose taip stengiasi. Mesti lauk ,keisti ir nežiūrėti ko savanaudžiai koncervatoriai nori. Jie patys apsivogę iki ausų ir tokius pat vagis palaiko.

o nulis

o nulis portretas
tai kad adrejevas yra Siauliu plento statytinis, tai Siauliu plentas ir spres jam dirbt ar ne. opozicija cia tik kelininku ruporas

kad stt ji globoja

kad stt ji globoja portretas
ar dar kokios jegos - ir kvailiui matosi. iskar susisiekimo ministra pulti pradejo. o galvoju, jei susisiekimo ministras turi keliolikos metu dokumentus del namo tempti, ko stt neuzkliuvo andrejevo zemes vagyste siauliuose. nu as kitaip kaip vagyste nepavadinsiu dalyko, kai perki zrmes kazkiek, o uzsitveri dar tiek pat valstybes zemes. normaliai cua jum? skaidraus ir patikimo vyro reveransas? ir gali dirbti valstybei toks? ar Blinda ne taip sake - karta pavoges visad liksi vagiu. bet kur tau stt tai matys. va tas dvigubi standartai - tai uzmusa.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių