Po šilto savaitgalio sulauksime gaivesnių orų

Po šilto savaitgalio pamažu ateis orų permainos - artėjant savaitės viduriui orai po truputį vės, bus gaivesni, sako sinoptikai.

Šeštadienio orai bus labai įvairūs. Daugiau debesų ir drėgmės klius Pietų Lietuvai, ir nors šiauriniuose rajonuose galima bus dažniau pamatyti ir saulę, tačiau ir jie lietaus neišvengs.

Trumpai palis daug kur, vietomis centriniuose, pietiniuose rajonuose liūtys bus ir smarkios, LRT Radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, rytų, 6-11 m/s, o kur aktyvesni debesys, daugiau lietaus ir bus perkūnija, yra tikimybė, kad vėjas sustiprės ir iki 15-18 m/s, sakė sinoptikas.

Temperatūra daug kur pakils iki 25-28 laipsnių šilumos, o 30 laipsnių, pasak V. Sakalausko, tikrai nebus visoje Lietuvoje, tikėtina, kad 29-30 laipsnių šilumos bus tik šiauriniame šalies pakraštyje, kur ilgiau pašvies saulė. Pietiniuose rajonuose dažnesni bus lietūs ir jie neleis temperatūrai kilti, taigi vietomis pietiniuose regionuose bus 22-24 laipsniai šilumos.

Vienodesni, ramesni orai bus sekmadienį, kai lietaus debesys nebus tokia aktyvūs, LRT Radijui sakė sinoptikas. Naktį ir dieną trumpai palis tik kai kur, galima ir perkūnija. Vėjas išliks rytų, šiaurės rytų, naktį jis nusilps iki 3-8 m/s, o dieną šiek tiek sustiprės iki 6-11 m/s. Nakties temperatūra bus panaši kaip šeštadienio - ji pažemės iki 14-19 laipsnių šilumos. Dieną jau iš tikrųjų bus didesnė tikimybė, kad oras bus šiltesnis, bus mažiau debesų, mažiau lietaus, ir dieną aukščiausia temperatūra mėgins pasiekti 27-32 laipsnius karščio.

Nuo savaitės pradžios, prognozuoja sinoptikas, laukia orų permainos. Pirmadienį orai bus dar įvairūs: naktį dar sausi, o dieną jau daug kur trumpai palis, nugriaudės perkūnijos, neramus bus ir vėjas, dažnai keis kryptį ir per perkūniją bandys sustiprėti iki 15-17 m/s. Naktis bus tvanki - 15-20 laipsnių šilumos O dieną šiluma – bent jau antroje dienos pusėje – po truputėlį pradės trauktis, bet dar iki vidurdienio oras mėgins įkaisti iki 25-30 laipsnių šilumos.

Artėjant savaitės viduriui bus mažiau lietaus, tačiau kris ir temperatūra. Naktimis ji sieks iki 15 laipsnių šilumos. Antradienį dieną įšils iki 22-27 laipsnių, o trečiadienį jau atvės iki 18-23 laipsnių šilumos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių