R. Požėla žada toliau siekti, jog pareigūnų minimali alga būtų 1000 eurų

Vadovauti policijai pradedantis Renatas Požėla žada ir toliau tęsti policijos modernizavimą, gerinti pareigūnų motyvaciją, darbo sąlygas. R.  Požėla sako sieksiantis, jog minimalus pradedančiųjų pareigūnų atlyginimas kitąmet siektų tūkstantį eurų.

Oficialioje policijos generalinių komisarų pasikeitimo ceremonijoje pirmadienį jis dėkojo penkerių metų kadenciją baigiančiam Linui Pernavui už  „įspūdingų mastų modernizavimą“ policijos sistemoje ir žada tai tęsti.

„Mano vienas iš prioritetų bus kartu su jumis tęsti modernizaciją, daryti viską, kad gerėtų mūsų pareigūnų motyvacija, darbo sąlygos. Tai bus nuolatinėje mano darbotvarkėje“, – pabrėžė R. Požėla.

Pastaruosius penkerius metus Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) vadovavęs R. Požėla keičia L. Pernavą, ketinantį išvažiuoti dirbti policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

R. Požėla, dar kaip VSAT vadovas, pirmadienį apdovanojo L. Pernavą „Už nuopelnus valstybės sienos apsaugai“ pirmojo laipsnio tarnybos apdovanojimu. Savo ruožtu L. Pernavas, dovanodamas kolegai Lietuvos trispalvę, kvietė pareigas perimantį kolegą „saugoti kolektyvą, kaip valstybės vėliavą“.

Savo kalboje R. Požėla tvirtino tikintis, kad ras bendrus sprendimus ir su profesinėmis sąjungomis, sieks, kad šalies policija taptų regiono lydere.

Vienas pirmųjų susitikimų, anot jo, bus su policijos veteranais.

Norėčiau, kad mūsų organizacija veiktų kaip Kauno „Žalgirio“ komanda – su ribotu biudžetu, galbūt, ribotomis galimybėmis, bet didžiuliais tikslais.

R. Požėla taip pat pabrėžė, kad policijos šūkis „veikti, saugoti, padėti“ visiškai veiktų ir policijos viduje ir prašė tuo vadovautis įvairių lygių policijos vadovus.

„Pridėkime į savo nuolatinę darbotvarkę dar keletą žodžių: gerbti, išklausyti ir išgirsti. Tokiu būdu mūsų organizacija link užsibrėžtų tikslų judės maksimaliu leistinu greičiu“, – tikino darbą pradedantis policijos vadovas.

„Norėčiau, kad mūsų organizacija veiktų kaip Kauno „Žalgirio“ komanda – su ribotu biudžetu, galbūt, ribotomis galimybėmis, bet didžiuliais tikslais“, – teigė jis.

Ceremonijoje kalbėjęs premjeras Saulius Skvernelis sako vadovaujant L. Pernavui matęs ir „daug įvairiausių pokyčių, labai drąsių žingsnių“ taip pat ir „sprendimų, kurie nuvylė didelius lūkesčius“. Vis dėlto premjeras, anksčiau taip pat vadovavęs policijai, pažymėjo, kad visą kadenciją nepriklausomoje Lietuvoje baigė tik du generaliniai komisarai – Vytautas Grigaravičius ir Linas Pernavas.

Išreikšdamas pasitikėjimą R. Požėlai premjeras sakė, kad tai pareigūnas, kuris „visą darbo laikotarpį nesusvyravo savo priesaikoje Lietuvos valstybei“.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė dėkojo L. Pernavui už modernizuotą policiją, iššūkius vykdant policijos reformą. Sveikindama naująjį policijos vadovą, linkėjo jam „kuo greičiau rasti bendrą kalbą“ su pareigūnais.

„Manau, kad R. Požėla bus tas žmogus, kuris ras bendrą kalbą ir su socialiniais partneriais, kurios galbūt šiek tiek pristigo šioje kadencijoje. Bet negali visko visą laiką idealiai padaryti“, – tikino R. Tamašunienė.

„Noriu palinkėti tik vieno, kaip žmogus, kaip pilietis – kad policija būtų kuo arčiau žmogaus, kad ji būtų moderni ne tik reagavime, techniniame aprūpinime, įvaizdžiu, bet ir sprendimų priėmime ir sprendimų išsprendime, kad žmogus, kuris kreipiasi į jus, gautų visą paslaugą“, – sakė S. Skvernelis.

Tiek jis, tiek vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė linkėjo R. Požėlai būti arčiau bendruomenės ir su ja „kuo greičiau rasti bendrą kalbą“.

Sieks, jog pareigūnų minimalus atlyginimas būtų 1000 eurų

R.  Požėla sako sieksiantis, jog minimalus pradedančiųjų pareigūnų atlyginimas kitąmet siektų tūkstantį eurų.

Tokį tikslą yra iškėlęs ir įsakymu patvirtinęs kadenciją baigęs generalinis komisaras Linas Pernavas.

„Tūkstantis eurų patvirtinta žinybiniais dokumentais, tų dokumentų niekas neatšaukinėjo, žinia visuomenei yra ištransliuota ir natūralu, kad aš privalėsiu vykdyti tai, kas užfiksuota dokumentuose“, – žurnalistams Policijos departamente pirmadienį teigė R. Požėla.

Pasak jo, sprendimai priklausys nuo to, koks policijos finansavimas bus patvirtintas kitų metų valstybės biudžete.

„Tai yra projektas, kiek žinau, jau praeitą savaitę įvyko teigiamų pokyčių, kalbant apie policijos pareigūnų darbo užmokestį 2020 metams. Tikrai tikiu, kad galutiniai skaičiai bus teisingesni, nei dabar – darysiu, kaip vadovas, viską, ką galėsiu“, – sakė jis.

L. Pernavo teigimu, šiuo metu pradedantieji policininkai „į rankas“ uždirba apie 700 eurų, o norint, kad jų atlyginimai kiltų 300 eurų po metų, papildomai reikėtų apie 10 mln. eurų.

L. Pernavas tvirtina per penkerius metus pasiekęs, kad minimalūs pareigūnų atlyginimai nuo 375 eurų pakiltų iki 700 eurų.

P. Požėla taip pat sako, kad šiuo metu Policijos departamentui trūksta apie tūkstančio pareigūnų, kokių sprendimų imsis sprendžiant šią problemą, jis žada atsakyti tik įvertinęs sistemos darbą.

Jis jau anksčiau užsiminė, jog didžiausi jo tikslai policijoje bus tęsti pradėtą policijos modernizavimą, motyvuoti darbuotojus ir gerinti jų sąlygas.

R. Požėla policijoje dirbo 1993-2015 metais, iš jų ketverius metus buvo generalinio komisaro pavaduotojas. Nuo 2015 metų pareigūnas vadovauja Valstybės sienos apsaugos tarnybai.

Vyriausybė R. Požėlą į pareigas paskyrė praėjusią savaitę.

Kol kas nėra aišku, kas jį pakeis Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovo poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jie

Jie portretas
turetu gauti 1500-2000euru ir ne tik Policininkai.

A

A portretas
O tai pasienieciai gauna 1000 i rankas ar tik i ranka,suda mali ir tiek.

...

... portretas
Tai ir 'mokesčiai' keliuose padidės?.. :s
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių